Вилікуватись до школи: 8-річній волинянці потрібні кошти на лікування

Вилікуватись до школи: 8-річній волинянці потрібні кошти на лікування
Восьмирічна Улянка Бокій із села Яківці, що на Ківерцівщині, – справжня леді. У неї – красиві сережки у вухах, маленький перстеник на тендітному пальчику та нафарбовані нігті на ніжках, а відсутність волосся на голові вона старанно приховує під стильною шапочкою, яку таки погодилася зняти для фотографії.

Дівчинка намагається залишатися меленькою принцесою із посмішкою на обличчі, навіть попри погане самопочуття та катетер у руці, - йдеться на сайті благодійного фонду "Стопрак".

В Улянки – нейробластома лівого наднирника. Злоякісна пухлина змушує дитину переборювати страшенний біль, але Уляна і її мама впевнені – все буде добре, бо інакше не може бути з людьми, які тримаються за життя з усіх сил.

У січні цього року Уляна почала погано почуватися, турбувала підвищена температура тіла. Тож звернулися в амбулаторію до сімейного лікаря. Спочатку лікували ГРВІ, згодом здали аналізи, встановили запалення нирок і почали лікування.

Утім, згодом температура знову почала стрімко підвищуватися. Приїхали в районну лікарню, де продовжили лікувати запалення нирок. Незабаром дівчинка почала скаржитися на болі в нозі. Приїхали в обласну лікарню до ревматолога. Знову призначили лікування, а вже за декілька днів знову піднялася температура.

Тож на початку березня батьки повезли дитину вже у Рівненську обласну лікарню. Там же дівчинку госпіталізували з гострим пієлонефритом. Тиждень лікування не пішов на користь, тому почали проводити додаткові обстеження, аби таки знайти істинну причину страждань дитини. Зрештою, дали направлення до гематолога, який заговорив про підозру на лейкемію.

Відправили аналізи в референт-лабораторію «Охматдиту». У Києві ж підтвердили нейробластому, і Улянка почала лікування в Онкогематологічному центрі. Спочатку три місяці дівчинка отримувала хіміотерапію у Луцьку, а з червня лікування продовжили у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку. Після першого блоку «хімії» відкрилася кровотеча, тож Уляна була у реанімації.

Наразі ж Улянка знову у Луцьку і отримала вже 5 блоків хіміотерапії. До слова, на дівчинку чекає складна операція пересадки кісткового мозку.

Поки Улянка змушена постійно перебувати на лікарняному ліжку, вдома її чекають ще четверо братиків і сестричок. Найважче ж дівчинка сприймає саме довготривалу розлуку із ними. А ще стурбована тим, що не зможе піти у третій клас разом зі своїми однокласниками та має надію на те, що до осені стан здоров’я покращиться.

«Вона в нас неймовірна. Вже сама знає, який має бути рівень гемоглобіну в крові, тромбоцитів, лейкоцитів. Розумна дитина і мудра. Мудрості і сама часом вчусь в неї. Бо, як тільки дізналися про діагноз, важко було, руки опускалися. Але потім зрозуміла – дитина не втратила надію і віру і мені не можна», – розповідає мама Улянки.

Жінка ж сподівається, що у нелегкому шляху до здорового життя їм допоможуть небайдужі люди. Адже в сім’ї – п’ятеро діток, а попереду ще операції та лікування.

Надати фінансову допомогу онкохворим дітям можна за поданими нижче реквізитами:

Отримувач – Благодійний фонд «СТОПРАК»
ЄДРПОУ – 37537784
р/р 2600802349723 у Волинському відділенні Центральної філії ПАТ Кредобанк,
МФО – 325365,
або
БФ «СТОПРАК», поточний рахунок 26006055501466,
МФО – 303440.
КБ ПАТ «ПРИВАТБАНК».

Обов’язково вказуйте ПРИЗНАЧЕННЯ ПЛАТЕЖУ та ВІД КОГО («Благодійна допомога від Іванова І.І.») (для того, щоб Фонд міг прозвітуватись за використання коштів).

Перерахувати кошти можна також на особистий рахунок мами дівчинки за реквізитами: Картка ПриватБанку 5168742603976972 ( Бокій Людмила). Тел.: 098 903 63 98

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Напишіть № карткового рахунку батьків Уляни Бокій, щоб допомогти особисто.
Відповісти
Напишіть № карткового рахунку батьків Уляни Бокій, щоб допомогти особисто
Відповісти
Напишіть № карткового рахунку батьків Уляни Бокій, щоб допомогти особисто
Відповісти
Так, напишіть номер картки батьків дівчинки, щоб допомагати не через благодійний фонд.
Відповісти
Тато Ульяни - Бокій Ігор Володимирович № 5168 7573 1112 7668.
Відповісти
В якому банку відкритий картковий рахунок батька?
Відповісти
5168 7573 1112 7668 Тато Ульяни. Бокій Ігор Володимирович
Відповісти
приватбанк
Відповісти
Останні новини
Вилікуватись до школи: 8-річній волинянці потрібні кошти на лікування
26 липень, 2017, 10:33