У Луцькраді створили департамент із 10-ти людей

У Луцькраді створили департамент із 10-ти людей
У Луцькраді створять департамент сім’ї, молоді та спорту. Департамент складатиметься із 2 відділів. Разом із директором там працюватимуть 10 людей.

За це проголосували депутати під час 28-ої сесії 26 липня.

«Мета створення департаменту – акумуляція та зосередження зусиль в організації спортивних заходів для досягнення поставлених цілей. Мова йде про те, що люди, які звертаються щодо облаштування заходів спортивного та молодіжного спрямування, змушені часто ходити по різних відділах. І це відділи молоді та спорту. А вони влаштовують і загальноміські, і спортивні заходи. Також це (створення департаменту, – ред.) дозволить покращити комунікацію з цільовою групою. Якщо буде займатись один керівник організацією тих чи інших заходів, то це покращить співпрацю між працівниками», – розповів депутат Костянтин Петрочук.

Наталія Бунда зауважила, що утворення департаментів у міській раді повинне бути системним, а цей проект наразі «сирий». «Я за системний підхід. Не можна структури утворювати точково. Ось нещодавно ми створили департамент культури. Пізніше – управління спорту, яким не дали нормально працювати, адже там 3 працівники лише. Тепер департамент із 10 людей планують. Директор буде, а заступник? Вважаю, що цей проект наразі сирий та потребує доопрацювання», – каже Бунда.

Натомість Олександр Козлюк зазначив, що проект – «правильний». «Проект рішення правильний і розумний. Це хороша співпраця. Має бути подальша співпраця. В нас має бути здорова та спортивна молодь», – сказав він.

У свою чергу Алла Надточій – проти департаменту, адже він не має чіткої структури. Заслужений тренер України Анатолій Бондарьов також заявив, що не можна створювати департамент, не поцікавившись думкою громади, та, зокрема, спортсменів. «Не треба створювати ще один департамент лише для того, щоб перейменувати вже існуючий. Депутати, займайтесь серйозними справами. Я прийшов від громади, і ми проти цього створення. Хто нас питав, чи ми хочемо цей департамент? Комісія була, а нас не вислухали», – переконує він.

Депутат Павло Данильчук також зауважив, що проект потрібно відправити на доопрацювання. «Проект хороший, але не в даному вигляді. Щоб робити такий департамент, треба збирати круглі столи із спортивними федераціями. Давайте знімемо для опрацювання цей проект. Треба працювати із громадськими спортивними організаціями. І, не почувши їхньої думки, не робити поспішних кроків», – сказав Данильчук.

Депутати проголосували за департамент із внесенням деяких змін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькраді створили департамент із 10-ти людей
26 липень, 2017, 13:08