У московському суді – стрілянина, троє вбитих

У московському суді – стрілянина, троє вбитих
У будівлі Московського обласного суду сталася стрілянина. Троє обвинувачених були вбиті.

Стріляли під час процесу у справі «банди ГТА» – групи людей, які, за версією слідства, 2014 року чинили вбивства на дорогах Москви, Підмосков'я і Калузької області, – пише BBC Україна.

Підмосковне управління МВС Росії підтвердило повідомлення ЗМІ про те, що троє обвинувачених у справі були вбиті. «При аварійному відкритті ліфта під час спроби втекти троє заарештованих були ліквідовані, двоє поранені», – сказала «Інтерфаксу» представниця управління Тетяна Петрова.

Раніше «Інтерфакс» із посиланням на обізнане джерело також повідомляв про трьох убитих нападників і двох затриманих. Стан цих двох затриманих важкий. Всі нападники – фігуранти кримінальної справи "банди ГТА", підтверджує агентство.

Раніше про те, що в суді сталася перестрілка, повідомила «РИА Новости» з посиланням на адвоката Софію Рубасскую. Вона говорила, що чула не менше 20 пострілів і бачила поранених співробітників.

«Коли йшла по сходах з третього на четвертий поверх, побачила поранену-жінку пристава, у неї була кров на обличчі. Після цього усіх, хто був у приміщенні суду, вивели на вулицю», - розповідала адвокат.

Речниця облсуду Наталія Осипова сказала: «Я не знаю, що саме сталося, тому що ми зараз всі перебуваємо за межами суду – нас евакуювали». Під час чергового засідання хтось із обвинувачених спробував напасти на конвой в ліфті, після чого пролунали постріли.

За версією слідчих, учасники групи вчинили 16 нападів, в яких були вбиті 17 людей, ще двоє поранені. Назву група отримала за аналогією з героями комп'ютерної гри Grand Theft Auto. Слідство у справі дев'яти членів «банди ГТА» було завершено в жовтні 2015 року. Процес почався в Мособлсуді в серпні 2016 року. На першому засіданні всі дев'ять підсудних частково визнали свою провину. Обвинувачені відмовилися від суду присяжних.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У московському суді – стрілянина, троє вбитих
01 серпень, 2017, 16:13