Без букетів та «совєцьких» традицій: у гімназії №21 пролунав Перший дзвінок

Без букетів та «совєцьких» традицій: у гімназії №21 пролунав Перший дзвінок
У Луцькій гімназії №21 імені Михайла Кравчука до святкування Дня знань підійшли нестандартно – замість довгих лінійок із виголошенням промов для найменших школярів влаштували цікавий квест. Кожен клас до нових завдань приводили педагоги, які втілювали образи казкових героїв.

О 9-ій ранку на майданчику перед школою зібралися лише першачки та їхні батьки. Старшокласники та інші учні розосередилися по шкільній території, де для малечі облаштували 5 станцій – Музичну, Поетичну, Танцювальну, Ігрову та Казкову. Міні-квест відбувся у вигляді подорожі у Казкову країну.

Після короткого вітання на шкільному подвір’ї дітям представили їхніх гідів - у шкільне життя їх запрошували герої дитячих оповідок та казок. Тож у супроводі Мальвіни, Лисички, Кішки та Пеппі–Довгої Панчохи полохливі, але зацікавлені діти, вирушили до пригод.

ДИВИТИСЯ ФОТО З ПЕРШОГО ДЗВІНКА В ІНШИХ ШКОЛАХ

Виконуючи завдання казкових ведучих, які також перевтілилися образи Зайчиків, Білосніок, Муз та Принцес, дітки на кожній точці веселилися. Наприклад, на танцювальній станції вчителька математики в образі Мальвіни активно заохочувала дітей до танку. Трохи далі, на станції ігровій, вчтелька хритисянської етики в образі Білосніжки провела з дітьми цікаву руханку: малеча обіймала, вітала та навіть лякала своїх вже однокласників. Почуч діти виспівували, декламували вірші та відгадували казкових персонажів на інших станціях.

Підтримували найменших колег на кожній із "зупинок" старшокласники, які часами навіть приєднувалися до малечі. На фінальній точці старшокласники урочисто чіпляли першачкам маленькі дзвіночки із синьо-жовтими стрічками – символ сьогоднішнього свята.

До слова, такий формат проведення свят став сюрпризом навіть для батьків, які тільки й встигали за своїми чадами. Зрештою, кожен із 5-ти перших класів пройшовши 5 точок, збирав свій пазл у єдину картину – ключ від Країни Знань. Після цього розпашілі та вже галасливі малюки поверталися на лінійку з подорожі Казковою країною. Вчителі відзвітували про готовність першокласників до навчання.

«Ви знайшли той ключик, яким відкриєте нову сторінку у своєму житті, ви відкриєте Країну Знань у 21 гімназії... Будьте кмітливими розумниками та любіть батьків. Бажаю, щоб всі 11 років, які ви будете навчатися у цій школі, пройшли для вас успішно», розповів директор гімназії Олег Ковальчук. Старшокласникам він побажав легкого навчання, а випускникам – успішно скласти ЗНО та отримати омріяну професію.

Після виступу танцювального колективу «Фаворити» під пісню «Чарівних дзвіночків», над школою урочисто прозвучав перший дзвоник - традиційно його спільно виконали першокласниця та випускник. Відтак діти вирушили у класи - хтось на перший, а хтось на останній у житті дзвінок.

Директор школи зауважив, що нинішнє свято вирішили зробити незвичайним після останнього дзвоника. Тоді від однієї із сімей зі Сходу вони почули, що все минуло як колись «у старі-добрі часи». Тож у педагогічного колективу визріла ідея внести щось нове у святкування.

«Ми трошки змінили формат 1 вересня сьогодні, я думаю, що він нам вдався», - додав Киричук. За його словами, навіть для нього деякі елементи дійства стали сюрпризом.

«Зараз дуже багато говорять про реформу освіти та те, що треба будувати нову українську школу та готувати дітей до майбутнього життя, яке буде колись. Але ми переконані, що треба створювати таке середовище, коли дитина житиме вже і сьогодні, іти до дитини. Навчальний заклад – місце, де дитина має відчувати себе, як вдома – повноцінним гравцем шкільного життя», - додала заступниця директора Оксана Мартинюк.

У школі переконують: вчителі є прихильники неформального та не радянського, а нового, українського.

«Ці дітки народилися в незалежній Україні, і ми повинні їм дати те, що для них близьке, і постаратися відійти від старих методів навчання та виховання. Ми хочем бути природньою, дитячоцентричною гімназією»,- підсумувала завуч.

Зрештою, у гімназії кажуть – ідеї не завершилися, тож далі думатимуть над креативним останнім дзвоником.

Нагадаємо, у гімназії вчителі відмовилися від букетів на 1 вересня заради благодійності.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оце я розумію свято для діток. Ато придумали ту лінійку:діти в ширензі; шаг вправо, шаг вліво- капець; вірші які діти з переляку забувають; все це тянеться годину, півтори. 1 вересня повинне бути дійсно святом, а особливо для першачків. А не заходом, яке відбиває все бажання прийти на наступний день до школи. Якшо це свято було належним чином проведене, керівництво школи молодець!!!!!
Відповісти
ось таким і повинен бути першовересень. Молодці!
Відповісти
Таким перше вересня має бути у кожній школі, а не лише в самій мажорній
Відповісти
Просто супер, з радістю і ностальгією (моя донечка в цьому році успішно закінчила цю школу) переглянула фото - радісні дітки, батьки, знайомі вчителі.Можу сказати точно - 21 гімназія найкраща у Луцьку і не тільки. Успіхів усім!!!
Відповісти
А можете будь ласка поділитися сценарієм? буду дуже вдячна!
Відповісти
Останні новини
Без букетів та «совєцьких» традицій: у гімназії №21 пролунав Перший дзвінок
01 вересень, 2017, 12:44