Лучани не хочуть, щоб комунальники «закопали в землю» 3 мільйони

Лучани не хочуть, щоб комунальники «закопали в землю» 3 мільйони
Мешканці мікрорайону Балка в Луцьку проти проведення траншеї по їх городах. Водночас люди не заперечують, аби трубу провели до кінця річки Сапалаївка.

Про це повідомляє Район. Луцьк із посиланням на Сфера ТВ.

Комунальники почали робити там яму, аби зробити дренаж для стічних вод, проте вода потраплятиме в городи мешканців і залишатися там, адже далі рухатися їй не буде куди.

«Вони хочуть висунути, кинути трубу на пару метрів, а далі їх це не хвилює і вода вся буде йти по наших городах, по моєму городі. І так після дощу дуже багато води, вода стоїть по коліна, а якщо вони пустять ще від дому воду, то виходить буде плавати все, що отам наплавано», – зазначає місцевий мешканець Вадим Шевчук.

Мешканці запевняють, що вони не проти траншеї, але потрібно трубу провести через городи до кінця річки Сапалаївка. Хоча в комунальників свої плани.

Відтак, понад 3 мільйони гривень, а саме стільки виділила міська влада на проект, закопають в землю. Хоча проблему можна вирішити на багато простіше, адже поруч виритої ями уже є готова траншея. Її тільки потрібно розчистити.

«Мешканці мікрорайону хочуть, щоб нове будівництво стічних вод зробили по-правильному, тобто, почали з кінця, а не закінчили по середині. Починаючи від річки Сапалаївка, куди це все направляється, прочистили весь канал і встановили правильну очисну споруду для того, щоб не затоплювало їхні городи і їхні помешкання», – говорить мешканець мікрорайону Сергій Бучко.

Голова фракції БПП в міській раді Петро Нестерук розповів, що вже два роки займається цим питанням і нарешті весною виділили кошти, аби розпочати роботи. Каже, що проблема виникла тоді, коли поруч побудували багатоповерхівки і позрізали дерева, які і стримували воду.

«Об’їздили весь мікрорайон, вивчили всі напрямки, куди це можна буде пустити. І найкращий напрямок – це до річки Сапалаївка. Річка Сапалаївка, балкою, через яку й назвали наш мікрорайон. Так як воно було колись, колись сюдою йшло русло річки», – запевняє Петро Нестерук.

Він додає, що проблему потрібно вирішувати комплексно.

«Якщо воно закінчиться з самого початку, то це не вирішення проблеми. Проблема перекидається з однієї сторони в трохи іншу. Тобто, це перенесення проблеми. Хотілося б, щоб цю проблему в сукупності все ж таки вирішили до кінця», – підсумовує Нестерук.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани не хочуть, щоб комунальники «закопали в землю» 3 мільйони
07 вересень, 2017, 07:06