Кілометр дороги коштує 5 тисяч доларів, – автодор

Кілометр дороги коштує 5 тисяч доларів, – автодор
Будівництво кілометра автодороги в Україні коштує в середньому $5 мільйонів.

Про це розповів заступник голови «Укравтодору», голова комісії з реорганізації Держслужби автомобільних доріг Євген Прусенко в ефірі Радіо «Свобода».

«Дорога першої категорії, яка має чотири смуги руху, по дві в обох напрямках, коштує орієнтовно $5 мільйонів доларів, тобто десь 40 мільйонів гривень. Якщо там більше штучних споруд, може бути трохи дорожча, якщо це дорога у відкритій місцевості, вона може бути дешевшою», – зазначив Прусенко.

За словами заступника голови «Укравтодору», в Польщі середня вартість кілометра такої дороги становить 6-8 мільйонів євро, у Німеччині – 9-10 мільйонів євро.

«Головна різниця – у вартості робочої сили, тому що, наприклад, за вартістю бітуму ми вже майже зрівнялися з Європою. Техніка працює та сама, технології ті самі. Кам’яні матеріали у Європі трохи дорожчі», – сказав Прусенко.

Він також спростував інформацію про те, що частина матеріалів, які закуповуються для будівництва доріг, в Україні використовуються не за призначенням.

«У нас десятки перевіряючих органів, які контролюють, щоб усе використовувалося за призначенням», – наголосив заступник голови «Укравтодору».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дороги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кілометр дороги коштує 5 тисяч доларів, – автодор
21 листопад, 2011, 16:51