Із боргами та оптимізмом: як «Луцьктепло» ввійде в опалювальний сезон

Із боргами та оптимізмом: як «Луцьктепло» ввійде в опалювальний сезон
Держава боргує комунальному підприємству «Луцьктепло» рекордну суму – 73,5 млн грн за субсидії та 6,5 млн грн за пільги. Натомість заборгованість з боку населення порівняно із минулим роком зменшилася на 10 млн грн.

Про це йшлося під час виконкому 18 жовтня.

«Луцьктепло» за рахунок кредиту ЄБРР зробило модернізацію мереж та вивело з мережі 6 підвальних котелень. Проте, за словами директора, Валенитини Малютіної, підприємство підготувалося не настільки, «на скільки хотілося б». Наразі почали монтаж біопаливного котла на вулиці Боженка, вже готують під’їзну дорогу.

Проте нормальній роботі підприємства заважає аномально великий борг за пільги та субсидії – 73,5 та 6,5 млн порівняно із 2-ма млн минулоріч. До того ж, невідомо, коли ці кошти держава поверне, адже щомісяця термін відкладали, а нині взагалі не називають жодної дати. Натомість менше стали боргувати лучани – минулоріч борг мешканців становив 26 млн, цьогоріч на 1 жовтня – 16 млн.

Окрім того, вчора з рахунків підприємства списали 400 тис грн в рахунок боргу «Луцьктепла». Тож в міжопалювальний сезон, коли підприємство і так не має коштів, 2,5 млн гривень було списано в рахунок боргу. За словами Малютіної, робітники на підприємстві працюють ледь не на волонтерських умовах, адже нині їм виплатили кошти лише за липень. « В такому критичному стані та з певним оптимізмом починаємо опалювальний сезон», – підсумувала Малютіна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.