Луцькрада виділила додаткові кошти на житло атовцям

Луцькрада виділила додаткові кошти на житло атовцям
Луцькрада проголосувала за пропозицію депутата Андрія Покровського збільшити обсяг фінансування міської програми для забезпечення житлом учасників АТО на 7,5 мільйона гривень.

25 жовтня під час сесії Луцькради із 33 присутніх депутатів "За" проголосували 32 обранці громади, - пише Конкурент.

Рішення проголосували без обговорення.

Упродовж наступних років додатково збільшили фінансування програми для забезпечення житлом учасників АТО на 7,5 млн гривень. Зокрема, цього року – на 1,5 млн гривень, у 2018 році – на 3 млн гривень та у 2019 році – також на 3 млн гривень.

Нагадаємо: програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій антитерористичної операції прийняли у жовтні 2016 року. За умовами програми, атовці оплачуватимуть лише 50 % вартості житла.

Завдяки збільшенню пайової участі для забудовників до 3 %, які ініціював Андрій Покровський, з'явилась можливість збільшити надходження до бюджету. За програмою, кошти у розмірі, який є еквівалентним 50% отриманих від забудовника як пайова участь, спрямують на співфінансування купівлі житла учасникам АТО (за принципом 50 % на 50 %).

Зі слів Андрія Покровського, у цьому році є перевиконання прогнозованої сплати пайової участі забудовниками. Тож депутат Луцькради вніс пропозицію збільшити обсяг фінансування цієї програми. Загальний обсяг фінансування – 96 мільйонів гривень, з них 24 мільйони – це кошти міського бюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькрада виділила додаткові кошти на житло атовцям
25 жовтень, 2017, 17:20