«БудуйТіло3»: протеїн, амінокислоти, енергетики та жироспалювачі

«БудуйТіло3»: протеїн, амінокислоти, енергетики та жироспалювачі
Триває третій сезон проекту «БудуйТіло», учасники якої ганяються за зменшенням надлишкової ваги та поліпшенням стану здоров'я.

Фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук взялися за те, щоб зменшити вагу учасників рубрики.

У цьому сезоні героїнями рубрики стали 32-річна Катерина та 27-річна Богдана. Вага претенденток - 100 та 125 кілограмів відповідно.

ПЕРЕЙТИ НА СТОРІНКУ ПРОЕКТУ В FACEBOOK

Дуже багато людей, які займаються в залі, купують собі спортивні добавки, що більш відомі як спортивне харчування. Існує досить багато міфів щодо вживання таких добавок. Раніше ми розбиралися у найбільш поширених думках щодо спортивного харчування.

Нині ж розповімо про види існуючих спортивних добавок.



Амінокислоти

Амінокислоти - це будівельні елементи, необхідні для всіх білків людського організму. Такій добавці приділяють велику увагу, адже м’язи складаються майже повністю з білків.

Організмом вони використовуються для зростання, відновлення і вироблення гормонів.

Амінокислоти не тільки збільшують силу і масу м’язів, а й впливають на відновні процеси після фізичних навантажень та мозкової діяльності.

Є багато видів амінокислот, зокрема, амінокислоти вільної, гідролізованої форм, BCAA та ді – і трипептидні.




Жироспалювачі

Жироспалювачі сприяють підвищенню швидкості спалювання калорій, а також розпаду жирових відкладень - тобто, процесів, що відбуваються в організмі під час спортивних тренувань.

Більшість жироспалювачів складається з декількох компонентів. Найбільш поширеними є кофеїн, гуаранін і L-карнітин. Завдяки L-карнітину відбувається перенесення частково розщеплених жирних кислот в м'язи (м'язові клітини). До застосування цієї речовини не існує протипоказань, тому харчування для бодібілдерів часто складається з жироспалювачів на основі L-карнітину.




Протеїн

Без протеїну неможливе зростання м'язової маси. За допомогою протеїну організм отримує через продукти харчування (особливо якщо це спортивне харчування) білок. Багато хто воліє вживати протеїни у вигляді білкових коктейлів.

Білки засвоюються організмом фактично повністю і використовуються для «будівництва» м'язів. Чим більші фізичні навантаження, тим більша кількість протеїну необхідно вживати в їжу. Протеїн забезпечує транспортування амінокислот у тканини м'язів.




Гейнери

Гейнер це фактично готова до вживання суміш концентратів протеїну і вуглеводів з добавками різніх вітамінів та інших поживних речовин. Різне співвідношення протеїну та вуглеводів дозволяє правильно отримати бажаний результат.

Так, наприклад, для людей, які хочуть набрати загальну вагу рекомендується гейнер з підвищеним складом вуглеводів, і навпаки для людей, які схильні до набору ваги рекомендується гейнер з підвищеним складом протеїну і з низьким глікемічним рівнем вуглеводів.




Креатин

Ця речовина нерідко стає невід'ємною частиною спортивного харчування. Справа в тому, що креатин є причиною вироблення в організмі необхідного спортсменам креатин-фосфату.

Останній сприяє досить швидкому відновленню м'язової енергії. Таким чином, скорочується термін, необхідний для відпочинку після важких тренувань. Крім того, креатин дозволяє спортсменам демонструвати більш високі результати, наприклад, у пауерліфтингу, а також у ряді інших видів спорту.




Енергетики

Енергетики - справжня знахідка для тих, кому необхідно швидке відновлення сил після важких тренувань. Ці речовини навіть вам допоможуть перейти до більш інтенсивного тренувального режиму, а також просто стати більш працездатним. Загалом, енергетики сприяють підвищенню активності людини. Зазвичай, їх випускають у вигляді порошку, батончиків та готової рідини.




Ось такий розклад вправ для учасниць проекту на тижні, що минув:

ВПРАВИ на понеділок:

(усі вправи виконували 5 кругів з вагою на ногах по 3 кілограми на кожній)

1. Вихід на тумбу - 30 разів
2. Лежачи на спині підйом ніг - 30 разів
3. Випади з піднятям ноги - 30 разів
4. Відтискання - 15 разів
5. Жим 15 кілограмової штанги - 5 разів


ВПРАВИ на середу:

(усі вправи виконували 5 кругів)

1. Присяд на колесі з 10 кілограмовою гирею 10 - 20 разів
2. Прес з 3 кілограмовим м'ячем - 20 разів
3. Вихід в планку на боссу - 20 разів
4. Викидання м'яча з положення напівприсяд - 20 разів


ВПРАВИ на п’ятницю:

(усі вправи виконували 5 кругів)

1. Присяд з 5 кілограмовою гантелею та вижимом над головою - 15 разів
2. Вихід на степ та розвод руками в сторони з 5 кілограмовими гантелями - 30 разів
3. Вихід в планку - 15 разів
4. Прес - 15 разів
5. Присяд з випригуванням - 15 разів





Нагадаємо, що в першому сезоні під опікою персонального тренера Віталія Андрейчука свої тіла будували фотограф Павло Березюк та журналістка Василина Боруцька. Що з цього вийшло читайте тут.

У другому сезоні в руки тренера потрапили підприємець та активіст «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук і директор департаменту соціальної політики Луцькради Тетяна Книш. Якими були їхні результати читайте тут.

ЧИТАТИ УСІ ВИПУСКИ ПРОЕКТУ

Висловлюємо подяку спортивному партнеру рубрики - Фітнес-центру «MAXIMUS» - це сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.

ТЕКСТ - Ольга ВАЛЯНІК, ФОТО - Павло БЕРЕЗЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А яка в жінок зараз вага?
Відповісти
Останні статті
«БудуйТіло3»: протеїн, амінокислоти, енергетики та жироспалювачі
18 серпень, 2017, 12:37