Світлана Романюк: «Школа №15 виховала людей, які прославили не лише Луцьк, а й Україну»

Світлана Романюк: «Школа №15 виховала людей, які прославили не лише Луцьк, а й Україну»
Цьогоріч минає 55 років від "дня народження" луцького навчально-виховного комплексу №15. Цей навчальний заклад розташований на вулиці Привокзальній та недаремно належить до одного з найкращих у місті, а численні успіхи випускників школи лише підтверджують це.

31 рік життя 15-й школі віддала Світала Володимирівна Романюк, яка віднедавна працює в Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти. Інформаційне агентство ВолиньPost поспілкувалося з педагогом про історію навчального закладу, його успіхи та досягнення.

*******

- Світлано Володимирівно, з якого року ви працювали у школі №15?

- Від 1986 року. Нині покійний Микола Романюк призначив мене в школу на посаду "піонервожатий". Пізніше працювала вчителем початкових класів, заступником директора, коли Олега Гребенюка призначили начальником управління освіти, стала директором і працювала до 31 серпня 2017 року.

Тож 31 рік педагогічної діяльності присвятила саме 15-ї школі.

- Які ваші досягнення на посаді директора викликають найбільшу гордість?

- Я горджуся тим, що очолювала школу №15. Це велика честь. Тим більше, що до мене цю посаду займали такі професіонали як Анатолій Баранов, Іда Хорунжа, Михайло Махомед.

На посаді директора завжди ставила найвищі цілі, зокрема, зробити школу найкращою в місті. І за цей час вдалося досягнути чимало: у школі майже вдвічі зросла кількість учнів, якщо в 2010 році їх було близько 600, то сьогодні - понад 1000.

У 15-й школі створили приміщення для експериментальної роботи. А ще організували школу повного дня. Ми створили такі умови, щоб діти були в школі зранку до вечора: факультативи, курси, гуртки. Відкрили 5 груп продовженого дня.

Приємно відзначити, що 6 років тому ми одні з перших почали створювати інклюзивні класи, щоб надавати якісні послуги для дітей з особливими навчальними потребами. І сьогодні у школі №15 - найбільше цих класів.

Також на 80% зробили капітальні ремонти в приміщеннях, зокрема, й в фойє і спортзалі. Загалом працювали на перспективу.

Під час свята Першого дзвоника (2012 рік)
Під час свята Першого дзвоника (2012 рік)


- Чи є випускники школи, щодо яких відчуваєте особливу гордість?

- Я горджуся кожною дитиною. У нас ніколи не було такого, що одні діти ліпші, а інші - гірші.

Школа №15 давно славиться своїми випускниками. Це, наприклад, тренери Віталій Кварцяний, Богуслав Галицький, телеведуча Олена Абаза та директор департаменту фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова.

Ніколи не забуду Дмитра Вишинського, який здобув «золото» на літніх міжнародних Дефлімпійських ігор в 2016 році, та Михайла Куделю, який здобув «срібло» на міжнародному ІТ-конкурсі комп’ютерних проектів у Румунії. Як бачимо, школа №15 виховала людей, які прославили не лише Луцьк, а й Україну

Нашим випускником, до речі, є й радник міського голови Ігор Поліщук.

Перше вересня 2014 року було для школи сумним. На сході загинув випускник школи Юрій Оніщук. Світлана Романюк закликала колектив та учнів прийти на прощання з Героєм
Перше вересня 2014 року було для школи сумним. На сході загинув випускник школи Юрій Оніщук. Світлана Романюк закликала колектив та учнів прийти на прощання з Героєм


- Чи можете відзначити когось з колективу школи?

- Важкого когось виділити, адже ми були єдиною командою, яка працювала над єдиною ціллю - зробити школу №15 найкращою в Луцьку.

Дякую всім, хто зі мною працював і за підтримку. І особливу подяку висловлюю моїй наставниці Дорі Іванівні Мушинській. Її поради завжди були на часі та допомагали у скрутну годину.

Під час відкриття спортивного майданчика (2014 рік)
Під час відкриття спортивного майданчика (2014 рік)


ТЕКСТ - Анатолій КОТЛЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пишаюся, що знаю цю чудову людину, високопрфесійного педагога. Нехай щастить тобі, Світлано, на новій освітянській ниві. Нехай нова робота принесе свіжий ковток повітря, нові приємні враження і звершення. Напевно, ти потрібна не тільки школі, твій професіоналізм досягне ще вищих висот. Нехай тобі, допомагає Бог!
Відповісти
Сам являюсь випускником школи і знаю багатьох вчителів.
Різні були)))))))). Та як би там не було, але всеодно велика всім вдячність.
При Світлані Романюк вчилась моя дочка, і, особисто я - признаю у ній сильного професіонала і організатора. Вона була на свому місці. Честь і подяка за працю.
І Взагалі НАША ШКОЛА - ТО БОМБА)))))))) найкраща))))
Відповісти
Світлана Володимирівна - дивовижна жінка! Захоплююсь її характером, професіоналізмом, чуйністю та людяністю! Нехай щастить на новому робочому місці!
Відповісти
Останні статті
Світлана Романюк: «Школа №15 виховала людей, які прославили не лише Луцьк, а й Україну»
21 грудень, 2017, 15:50