Для чого Палиці Федерація футболу Волині?

Для чого Палиці Федерація футболу Волині?
«Що, знову? І тут Палиця? Та скільки ж можна!» - скаже частина читачів, прочитавши заголовок. І матимуть рацію.

Але реальність волинської політики така, що народний депутат Ігор Палиця став вагомим фактором у наших місцевих «розкладах». І його впливу на більшість політичних процесів не можна недооцінювати.

СВИТА

Проте короля робить свита. У випадку з Ігорем Петровичем – його представники на Волині. Таких є щонайменше три групи:

Перша. Олександр Товстенюк та благодійний фонд «Новий Луцьк».

Ключові фігури групи: заступниця керівника благодійного фонду Ірина Констанкевич та депутат Луцької міської ради Володимир Никитюк.

Ця група також займається приймальнею народного депутата Палиці та контролює фінансові потоки, які йдуть на потреби приймальні, благодійного фонду та медіа-ресурсів.

У Луцькій міській раді співпраця йде через першого заступника міського голови Святослава Кравчука, який повністю курує гуманітарний блок мерії. Міський голова Микола Романюк, який став мером в тому числі за підтримки Ігоря Палиці, списаний з рахунків як неблагонадійний.

Друга. Юрій Савчук, партія УДАР та ФК «Волинь».

Ключовими фігурами тут також є голова виконкому обласного УДАРу Ігор Алєксєєв та голова Луцької міської організації УДАРу Андрій Розтока, який за сумісництвом працює секретарем-референтом у ФК «Волинь».

Окрему позицію, яка стосується лише справ футбольного клубу, посідає президент і головний тренер Віталій Кварцяний та генеральний директор Євгенія Жуховицька, яка до того ж є родичкою Ігоря Палиці.

Третя. Наталія Московка та інтернет-видання «Під прицілом».

Самостійна особа, яка має прямий вихід на Ігоря Петровича.

Окремо варто згадати про давнього друга й одногрупника Палиці Олександра Лазорка. Проте він представляє інтереси Палиці не стільки на Волині, як в інших регіонах. На Волині знаходить спільну мову з усіма «палицегрупами».

Також людьми Палиці «посилюються» місцеві прокуратура та міліція. Ці люди, як правило, або мають івано-франківську прописку, або колись працювали в області. Проте якогось впливу як самостійні представники інтересів Ігоря Палиці на Волині вони не мають.

Також варто згадати про ректора Східноєвропейського національного університету Ігоря Коцана, який має дружні стосунки із Палицею. Про те, що ця фігура є впливовою в оточенні народного депутата, говорить і той факт, що Анатолій Демяненко, коли ще був головним тренером «Волині», зв’язувався з Ігорем Палицею за посередництвом Коцана. Тобто, головний тренер клубу не мав прямих виходів на власника.

Група Товстенюка тісно співпрацює із Ігорем Коцаном. Про це свідчить той факт, що заступниця голови благодійного фонду «Новий Луцьк» тривалий час була проректором у СНУ. А сам Олександр Товстенюк став аспірантом цього вишу та пише кандидатську дисертацію з економіки.

Натомість його стосунки з групою Савчука та Наталією Московкою є не такими безхмарними.

І якщо Коцан з Московкою не мають якихось особливих політичних амбіцій, то очільник місцевого УДАРу Юрій Савчук та голова благодійного фонду Олександр Товстенюк постійно змагаються за «близькість до тіла».

ВИБОРЧА КОНКУРЕНЦІЯ

Головною метою внутрішньої боротьби груп Товстенюка та Савчука є освоєння бюджетів на місцевих виборах 2015 року.

У цьому протистоянні з рахунком 2-0 перемагає Олександр Товстенюк, який керував штабом Ігоря Палиці на парламентських виборах та нещодавніх проміжних виборах депутата луцької міської ради, де переміг юрист «Нового Луцька» Ігор Поліщук.

Натомість в пасиві Юрія Савчука – поразка Олександра Лазорка на проміжних виборах до Волинської облради, який балотувався від УДАРу й виборчою кампанією якого займалися ударівці.

Черговою перевіркою стануть проміжні вибори до Луцької міської ради у мажоритарному виборчому окрузі №5, депутатом від якого був покійний Андрій Калахан. «Новий Луцьк» вже займається підготовкою до майбутніх виборів до Луцькради.

Безперечно, в будь-якому разі УДАР буде основою, стовпом виборчої кампанії у 2015 році, зважаючи на популярність цієї політсили, яка стрімко зростає.

Більше того, президентські вибори в 2015 році відбуватимуться на півроку раніше, ніж місцеві. А це значить, що багато виборців за інерцією підтримають ту ж політсилу, кандидата від якої вони підтримали в другому турі президентських виборів. З високою долею ймовірності таким кандидатом стане Віталій Кличко.

Безперечно, будуть й менші партії, від яких можуть балотуватися кандидати-мажоритарники в округах (наприклад, Соціалістична партія, від якої був обраний Ігор Поліщук) або просто заповнюватимуться квоти у виборчих комісіях.

Гроші направду творять дива в політиці.

Цілком можливий варіант, коли на місцевих виборах між Савчуком та Товстенюком розділять сфери відповідальності. Наприклад, виборами мера займатиметься Олександр Товстенюк, а вибори депутатів ляжуть на плечі Юрія Савчука. Хоча останньому можуть залишити лише загальну виборчу кампанію УДАРу, тобто список, а мажоритарниками також займатиметься людина, яка вже довела свою ефективність в цій царині. Тобто Товстенюк.

РОЛЬ ФЕДЕРАЦІЇ

Ну а тепер, після не надто короткої преамбули, ми поступово підійшли до теми, означеної в заголовку.

Отже, Федерація футболу Волині потрібна Палиці з декількох причин:

- бізнес;
- спорт;
- політика;
- просто принципова справа.

Контроль над обласною Федерацією футболу дасть перевагу Палиці у відстоюванні своїх інтересів довкола ФК «Волинь». Адже тоді Василь Столяр не матиме цього важеля впливу й не зможе тиснути на олігарха з метою відшкодувати свою частку у клубі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРО ФУТБОЛЬНИЙ КОНФЛІКТ КЛІМЧУКА ТА ПАЛИЦІ

Окрім того, контроль над ФФВ дасть змогу безперешкодно проводити селекційну роботу «Волині». Адже молоді футбольні таланти – це той ресурс, який потім можна буде вигідно продати.

Заглядаючи у питання великого спорту, високих матерій і нереалізованих амбіцій, Федерація футболу Волині – це три голоси на виборах голови Федерації футболу України. А як відомо, у великому футболі йде постійне протистояння по лінії Коломойський-Ахметов. І зміщення «ахметівського» голови ФФУ – одне з пріоритетних завдань Коломойського на цьому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРО «ФУТБОЛЬНЕ» ПІКЕТУВАННЯ ОДА

Важливою складовою контролю над ФФВ є політика.

За інформацією з джерел, наприкінці жовтня на Волині побував голова Центрального комітету партії УДАР Віталій Ковальчук. У Луцьку він проводив співбесіди з партійцями, в тому числі із керівниками районних організацій.

Як стверджують джерела, із багатьма очільниками «районок» довелося попрощатися.

Не секрет, що боксер Віталій Кличко будував свою партію за спортивним принципом. Тобто, на Волині багато функціонерів партії були або є причетними до професійного спорту. Наприклад, сам Юрій Савчук раніше займався боксом.

Тому зараз люди в районних федераціях футболу повинні підсилити партійні організації УДАРу, як і члени інших федерацій спорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЧАСНИКАМ «ФУТБОЛЬНОГО» ПІКЕТУ ПЛАТИЛИ ГРОШІ

Вже зараз люди Палиці контролюють на Волині такі спортивні організації: Федерацію боксу Волинської області (Юрій Савчук), Федерацію хокею Волині (Юрій Савчук), Волинську обласну федерацію кікбоксингу (Ігор Коцан та Ігор Корольчук), Федерацію важкої атлетики Волині (Олександр Лазорко), Федерацію волейболу Волинської області (Святослав Кравчук).

До колекції залишилося додати ще одну перлину – найбільшу, найчисельнішу та найдієвішу – Федерацію футболу Волині.

Окрім прямих голосів на виборах, сильні позиції в спортивній політиці – це волинські «тітушки», які в потрібний момент можуть організувати провокацію, доступно на вулиці пояснити комусь, що він не правий, або здійснювати охорону виборчого процесу.

І врешті-решт вибори голови ФФВ – принципова справа для Палиці. Адже йому не вдалося протягнути позачергову звітно-виборну конференцію у лютому 2013 року. А Ігор Петрович поразок не любить.



ПРОГНОЗИ – РІЧ НЕВДЯЧНА

Невдячна саме тому, що в будь-яку хвилину ситуація може змінюватися.

Так, ще нещодавно на посаду голови Федерації мало висуватися чотири претенденти:

Василь Столяр - нинішній голова;
Ігор Чорнуха - генеральний директор ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536», який до того ж є президентом однойменної футбольної команди;
Віталій Кварцяний - президент та головний тренер ФК «Волинь»;
Юрій Савчук - народний депутат та віце-президент ФК «Волинь».

Отже, схема виборів мала б виглядати так: Кварцяний знімається на користь Савчука, Столяр – на користь Чорнухи. В результаті запеклих баталій, і не без допомоги облдержадміністрації, перемогу здобуває Чорнуха, якого підтримувало 15 районних футбольних федерацій.

Проте зовсім нещодавно з’явилася інформація про те, що нібито у ДУЖЕ високих владних кабінетах ситуація перегралася.

Федерацію футболу Волині таки віддадуть Палиці. Проте головою стане не очільник волинського УДАРу Юрій Савчук, а Віталій Кварцяний (як інакше пояснити Януковичу перемогу висуванця партії Кличка?)

При такому розкладі Столяру та Чорнусі відійдуть посади заступників голови Федерації. Проте такий розвиток подій не зовсім влаштовує Ігоря Чорнуху, тому він взагалі може відмовитися від ідеї висувати свою кандидатуру на вибори.

ВолиньPost намагався взяти у нього коментар щодо цього, але він навідріз відмовився спілкуватися на тему виборів голови Федерації футболу Волині.

Проте списувати Ігоря Чорнуху з рахунків ще зарано. Адже в гру можуть включитися ще не задіяні в підкилимній боротьбі сили. Мова йде про Федерацію футболу України та політичні виходи на Рината Ахметова. Адже для Рината Леонідовича мати свого голову Федерації (яким вже є Анатолій Коньков) – теж принципова справа.

Чи переграється знову ситуація, маємо змогу побачити незабаром.

До 14 листопада залишилося чекати зовсім недовго.

Андрій ЛУЧИК (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 48
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо Палиця побудуе в Луцьку новий стадiон, а Волинь не опускатиметься нижче Першоi лiги - то я ЗА Палицю.
Відповісти
Прямо "бандитский перетбург" )))
Автор,припиняй ті наркотікі вживати )))))
Відповісти
А ось тему "бандитського Петербургу" ми ще не піднімали ;)
Відповісти
Я за Палицю.Нехай будує новий стадіон.
Відповісти
Новий стадіон і ... команда у першій лізі!!! Браво!!!:)
Відповісти
ЩО, ЗНОВУ ПАЛИЦЯ????? Хто ж так добре платить за матеріали. Стараєтесь, панове журналісти, стараєтесь. Тільки щось голо. Давайте більше фактів, підтверджень. А - з пустого в порожнє. То ж є у вас люди, які нормально пишуть, що ж до такого рівня опускатись? ВолиньПост перетворюється на "ВолиньБабабабісказала"
Відповісти
Я читаю Волиньпост, Волинські новини, рідше Під прицілом. І тільки на Волиньпост бачу, що їх статті підписані іменами. Причому реальними а не псевдонімами. І мні більше нічо не треба: мені чесно кажуть, що ось це пише от такийто. А це вже моя справа - вірити цій людині чи ні
Відповісти
То ж ніхто нічо не каже-вірте, вірте. За вашу віру так не заплатять, як Лучику за його вірність:))))
Відповісти
Дякую Вам, що читаєте і коментуєте ;-)
Відповісти
От якби енергію Ігоря Палиці направити не на війни з опонентами Олександра Товстенюка, а в мирне русло... Думаю, тоді б лучани такого депутата на руках носили.
А так, для Ігоря Петровича є лише одна порядна людина у Луцьку: Олександр Товстенюк ;)
Відповісти
Володя, харе замовні матеріали проти Палиці проплачувати. Тобі вже ніхто не вірить. Чи тобі ще єдиному в місті копійка від Палиці не перепала?
Відповісти
Коли до тебе приходять і хочуть щось відібрати, як в 90-ті, то питання в цінностях, а не в цінах.
А Вам "харе" за ніками ховатися. Ведіть відкриту розмову тут на нашому сайті.
Беріть приклад з журналістів ВолиньПосту.
Дякую Вам, що знаходите час читати і коментувати ;)
Відповісти
Я бачу в сусідній темі ви, Володя, кажете якщо в школі душать - у прокуратуру звертатися. Чому ви не звертаєтеся в прокуратуру, якщо вас душать?
Відповісти
Також людьми Палиці «посилюються» місцеві прокуратура та міліція. Ці люди, як правило, або мають івано-франківську прописку, або колись працювали в області. Проте якогось впливу як самостійні представники інтересів Ігоря Палиці на Волині вони не мають.

Прочитайте текст, а Вам Володимере бажаю сил і терпіння.
Відповісти
пане авторе, раджу не розкидатися неправдивою інформацією стосовно того,хто займався виборами О.Лазорка, херові в тебе інформатори)))
Відповісти
як тільки бачиш - Андрій ЛУЧИК (ВолиньPost), то вже знаєш що буде писати щось про Палицю, зміни тему!!!
Відповісти
Андрій ти як й Влиньпост стаєш все дешевшим,жовтішим й "незаангажованішим".....текст - убога джинса для Івахіва дотогож написана з стелі.
Відповісти
Ой Антрійку такими темпами ти скоро писатимеш про телят в якомусь колгоспі на Поліссі.в Луцьку твою срань скоро не сприйматимуть
Відповісти
Кому це цікаво?
Відповісти
Лучику і цікаво.ліпить як з гарячки.думає може хто колись дасть пару рублів
Відповісти
Його не треба на руках носити,його люди поважають,а це дорого вартуе!
Відповісти
Палиця хай футболістам звплатить. Про який стадіон Ви ведете мову. Він з Товстенюком Вас за бидло рахує, яке продається за 200 грн. На кожних виборах...:( стадіон...
Відповісти
який ти футболіст, якщо про внутрішні фінансові футболні справи взагалі нічого не знаєш!!!!!
Відповісти
Журналісти, або такі які мають сміливість себе такими називати, беріть приклад Лучика. Респект. Бо сьогодні є Лучик і інша сіра маса, яке себе називає журналістами.
Відповісти
підтримую на всі 100%
Відповісти
Журналісти рівняйтесь на Лучика,продавайтесь дорого.
Відповісти
Дякую. Але повірте, у волинській журналістиці є ще немало яскравих особистостей.
Відповісти
Автор ,коли пишеш статтю на замовлення ,то треба хоч трохи розбиратися у футбольних справах. Де Ахметов і де Волинська федерація?! Нісенітниця!!
Відповісти
Якщо я чогось не знаю, я не називаю це нісенітницею і не виставляю на загальний показ своє невігластво. ;)
Відповісти
Івахів і Єремеєв всерівно мудріші за Палицю і завдадуть йому удару у відповідь. вони не лізуть у футбол. вони діють іншими методами. свита Палиці не зможе змагатися достойно.
Відповісти
ой далеко їм ще до Палиці, і не буде він з ними змагатися - було б з ким
Відповісти
Пан Лучик розчехлив свого гівномета
Відповісти
За последние 20 лет на Волыни не было ни одного случая, чтобы жид сделал для людей что-то от души полезное))) Палица - типичный пархатый "бизнесмен", который хорошо чувствует себя в условиях отсутствия конкуренции и присутствия тотальной коррупции.

Пока УКРАИНЦЫ будут деморализованной тупой серой массой - "палицы" будут банковать и высасывать из них последние соки, давая взамен дешёвые подачки, подменяя таким образом им же разваливаемые социальные функции свойственные любому нормальному здоровому государству.
Відповісти
если вышеупомянутые фамилии возглавляли опг а теперь в верховной раде комитет по опг то очем дальше говорить
Відповісти
футбол був є і буде і ні Палиця, ні Клімчук ні Столяр його не розвалять, от побачте.
Відповісти
Друзі! Дякую усім за коментарі, особливо Ігорю, Сашкові та Наталії Тандрик, а також ще декільком особам.

Якщо ви думаєте, що ви щось коментуєте анонімно, то це не означає, що я не знаю, хто криється за кожним конкретним коментарем!

Гарного дня :)
Відповісти
Й тобі Андрійку не хворіти!)))
Відповісти
Як ти Андрію посмів говорити в не припустимих тонах, про лучезарного, сонцесяйного, швейцароживучого самого Ігоря Петровича?!! При сяйві його велечі, всі падають на коліна і повторяють про себе: прости нас о світоче нашого життя і візьми в нас все, що треба тобі і твоїм васалам, не введи нас у спокусу і визволи нас від...
Відповісти
прочитав усі коментарі, окрема подяка авторові!!!
склалося враження що зібралися усі не любителі футболу, а політтехнологи!
яка різниця хто тою федерацією керую, чия та фк"волинь":палиця-то палиця, петров-то петров, пупкін-то пупкін...головне аби футбол у нас розвивався, існувала команда п.л. виступала на рівні із грандами, і дарувала свято футболу у луцьку, будувала нові стадіони і т.д.а палиця як на мене і так для луцьку старається , подивіться скільки він уже всього зробив, а ще скільки зробить якщо йому поменше заважати!!!а виберутть сьогодні кварцяного головою, дивись і зимою підсилиться, весною гідно виступлять, а якщо так і стадіону новому бути!!!
Відповісти
- Ви є проклімчуковська газета . Відео ваше не пройшло ,, з грошима для пікетувальників ,, , тепер потрібно щось нове вигадувати ! Тільки сміття від вашої інформації стає більше ! Стуліть пельки ! МИ ЗА ПАЛИЦЮ !!!
Відповісти
і я про це ж, треба підтримувати ініціативу і навпаки допомагати втілювати в реальність, а не займатися замовними статтями про Палицю, всім і там ясно яке завдання у Андрія Лучика.
Відповісти
Пане Лучик , то що , ви нас лякаєте ?
Відповісти
-Пане Лучик , а ось Вам і відповідь - Федерацію футболу Волині очолив Кварцяний
Новим головою Федерації футболу Волині став головний тренер ФК
«Волинь», депутат Луцької міської ради Віталій Кварцяний. Його
кандидатуру делегати підтримали на безальтернативній основі під
час звітно-виборчої конференції 14 листопада.
Як відомо, на посаду голови ФФ Волині претендували 4 особи,
зокрема керівник ПАТ «Луцьксантехмонтаж» Ігор Чорнуха,
нардеп Юрій Савчук, головний тренер ФК «Волинь» Віталій
Кварцяний та попередній очільник Федерації Василь Столяр.
За інформацією контрольно-ревізійної комісії, у звітно- виборчій конференції взяли участь 99 делегатів зі 108.
Спочатку делегати затвердили ТзОВ «ФК «Волинь» постійним колективним членом Федерації. Опісля ж Василь Столяр ознайомив присутніх із заявою Ігоря Чорнухи, який знявся з
виборчих перегонів.
«Я за посаду голови Федерації футболу Волині ніколи не тримався», - зазначив Василь Столяр і також оголосив про
свою відмову балотуватися.
Окрім того, свою кандидатуру зняв і Юрій Савчук. Отже, на безальтернативній основі головою ФФВ обрали Віталія Кварцяного. «За» висловилися майже всі делегати - лише 4 утрималися.
Відповісти
Сьогодні відбулись вибори президента ФФВ й виявилось,що вся "страшна" інфа "незаангажованого" журналіста - ДЕШЕВА МАЯЧНЯ!))
Відповісти
А мені здається - навпаки. Сталося так, як писав:

1. Чорнуха написав заяву ще до конференції.
2. Кварцяного обрали головою.
3. Чорнуха став заступником голови.

Все пройшло чітко й гладко, що свідчить про домовленості, досягнуті двома високоповажними панами в кабінеті третього, ще більш високого і шанованого посадовця.
Відповісти
Андрійку,ясна річ все "...сталося як я писав..." угу....LOL))))))Набір пліток,припущень й джинси)))Пиши Андрійку пиши,всім на хліб насущний потрібно яксь зароБЛЯти....))
Відповісти
потім плачуться, що б'ють журналістів,а що з такими робити?
Відповісти
Останні статті
Для чого Палиці Федерація футболу Волині?
12 листопад, 2013, 12:05