Контроль оплати у маршрутках і тролейбусах Луцька: затвердили нові правила

Контроль оплати у маршрутках і тролейбусах Луцька: затвердили нові правила
У Луцьку затвердили нове положення про порядок здійснення контролю оплати проїзду у пасажирському транспорті загального користування.

Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету 3 лютого.

Керівник відділу транспорту Луцької міської ради Віктор Главічка повідомив, що попереднє положення про контроль у громадському транспорті застаріло, тож потрібно прийняти нове. Зокрема, у попередньому передбачений був контроль лише у Луцьку, тоді як тепер міська громада поповнилася новими населеними пунктами. Окрім того, здійснення контролю було покладене на Луцьке підприємство електротранспорту, й весь фінансовий тягар лягав саме на це підприємство. Деякі інші перевізники не платили ЛПЕ за ці послуги, тож підприємство понесло збитки.

Затвердженим нині положенням передбачене здійснення контролю у громадському транспорті групами, які мають бути сформовані із представників кожного з перевізників. Кожен формуватиме групи для маршрутів, які обслуговує. Але служба контролю, згідно з положенням, є підзвітною та підконтрольною відділу транспорту Луцької міської ради.

У кожній групі контролю має бути не менше двох контролерів, кожен з яких повинен мати бейдж із написом «Контролер служби контролю», ім’ям та прізвищем. Контролери, за словами Віктора Главічки, працюватимуть щодня.

Перевірятимуть, зокрема, оплату електронним квитком (чи здійснена, чи дійсна картка тощо), а також те, чи не перевозить пасажир заборонених предметів чи речовин.

Якщо пасажир не оплатив проїзд, контролер має запропонувати йому це зробити, а також винести постанову про накладення адміністративного стягнення (штрафу).

Якщо пасажир відмовляється оплачувати проїзд та надавати документи, що посвідчують особу, контролери мають викликати поліцію. Такого пасажира мають право висадити з громадського транспорту та передати працівникам патрульної поліції.

Окрім того, у положенні передбачили правила етики контролера – він повинен ввічливо спілкуватися, бути толерантним, акуратно та чисто одягненим тощо.

На вимогу пасажира контролер повинен надати відповідне посвідчення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повинен, та не зобов'язаний. Обов'язки громадян регламентуються законами, а не постановами місцевої влади. Затримувати за адмінправопорушення контролер (згідно закону) повноважень не має. А для спілкування з пасажирами потрібен (згідно законодавства) цілий ряд документів, який бейджиком не замінюється. Розгільдяйство - воно всюди!
Відповісти
Такі як Ви по людськи не розуміють.
Відповісти
Про яку перевірку на наявність забороних предметів чи речовин мова??? Наскільки відомо, здійснювати такі перевірки може тільки поліція. Або "журналісти" перекручують факти, або відділ транспорту " береги наплутав". Як би за це не влетіло "по шапці"))))
Відповісти
я подивлюсь як вони будуть запихуватись в маршрутку в 9 чи 18 годині
Відповісти
На всіх зупинках уже поставили термінали? Якщо я їду як виразились з навколишніх сіл які добавились то як я маю поповнювати картку?
Відповісти
Ты хочешь сказать, что тебе позволено ездить бесплатно?
Или ты не можешь пополнить карту через интернет???
Відповісти
Цікаво що контролерів наділили повноваженнями поліції...перевіряти на наявність заборонених предметів та речовин
Виписуватм постанову?,а не штраф.....якось дивно.Цікаво ,що вони курять???
Відповісти