Укриття під церквами в Луцьку: кого пускають та що там є. ВІДЕО

Укриття під церквами в Луцьку: кого пускають та що там є. ВІДЕО
Усі церкви Луцька нині посилено моляться за Україну. Більше того, вони допомагають не лише молитвою. Адже підвальні та напівпідвальні приміщення храмів можуть використовуватися як укриття. Й усі без винятку готові прийняти людей.

Про це пише 12 канал.

Тут ховаються мешканці ближніх будинків. Їх усіх у храмі добре знають в обличчя. Знімальну групу тривожний сигнал застав, коли знімали поряд, і це сховище було найближчим.

Перед тим, як впустити, просять показати документи. Таким чином, кажуть, будуть перевіряти незнайомців задля своєї безпеки та безпеки людей.

«Це підвальне приміщення облаштоване для людей, які проживають в нашому місті. У першу чергу це люди, які навколо нас, – сусіди. Для них проводимо спеціальний інструктаж: що це значить, що треба мати із собою. Це приміщення облаштоване для тимчасового перебування, але якщо потрібно – то і для нічного перебування», – розповів голова Волинського обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів Ярослав Троць.

Окрім того, тут створили умови для дітей. Також тут є ті, хто у випадку паніки та хвилювань буде заспокоювати людей. І звісно, подбали про базові потреби. Є матраци, подушки, вода, чайники, лежанки для старших людей.

Щоправда, вдень, кажуть, після звуку сирен до сховища прийшли значно менше людей, аніж вчора вночі. Коли надворі світло – люди не так лякаються.

Лучан просять до сигналів ставитися відповідальніше, адже це не навчання! Щойно у військових з’являться інформація про виліт невстановлених ворожих літаючих об’єктів, вводять режим тривоги. Військові діють так саме тому, що не відомий напрям польоту літаючої загрози. Навіть найнижчий рівень ризику – це ризик. Тому кожен раз оголошуються тривога. Давайте ставитись відповідально до своєї безпеки!



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.