Фонд Юрія Гупала «відхрещується» від махінацій з продажем «гуманітарних» машин

Фонд Юрія Гупала «відхрещується» від махінацій з продажем «гуманітарних» машин
Благодійний фонд бізнесмена, заступника голови Волинської облдержадміністрації Юрія Гупала «Віримо в Україну» заявляє, що не має жодного стосунку до злочинних дій, викритих СБУ щодо продажу автомобілів, які були ввезені в Україну як гуманітарна допомога.

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці фонду у фейсбуці.

Нагадаємо, за інформацією СБУ, фонд ввозив автомобілі на територію України під виглядом гуманітарної допомоги, а в подальшому автівки продавали за готівку. За причетність до цієї схеми затримали одну людину – Юрія Куця.

Він – віце-президент Федерації боксу Волинської області, причетний також до ще декількох організацій кікбоксингу. Згідно з даними з відкритих джерел, він також директор товариства з обмеженою відповідальністю «Луцькдевелопмент», яке займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

«Офіційно повідомляємо, що ніякого відношення до вчинення злочинних дій, передбачених частиною третьою статті 201-2 Кримінального кодексу України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв, або безоплатної допомоги), наш благодійний фонд немає. Затримана СБУ, за звинуваченнями у вчиненні даного злочину, особа (Ю. К.- не називаємо ПІБ через таємницю слідства) звертався до нас і цілого ряду благодійних організацій з пропозицією передати безкоштовно для потреб ЗСУ автомобілі, які він мав за кордоном. На підставі наданих Ю. К. технічних документів, нашим фондом було дійсно підготовлено клопотання на ввезення цих транспортних засобів на територію України, проте, жоден із них після перетину кордону нам переданий не був.

Як з’ясувалося згодом, Ю. К. виявився шахраєм і разом зі спільниками налагодив злочинну схему продажу автомобілів, ввезених із-за кодону як благодійну допомогу для потреб ЗСУ та ТРО. Після його затримання і оприлюднення інформації про злочинні схеми, реалізовані цими «псевдоволонтерами», нами було підготовлено звернення до СБУ з метою всебічної перевірки фактів діяльності Ю.К. і наявності автівок, які мали бути ввезені від імені нашого фонду на територію України», – йдеться у повідомленні на сторінці фонду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ключова фраза "бізнесмен, заступник голови Волинської облдержадміністрації". Державний чиновник такого рангу не має права займатися бізнесом. Насправді все навпаки. От вам і корупція, на яку всі дебеери закривають очі.
Відповісти
І це державний чиновник ,що там робиться в обласній адміністраціє ,де цієї злодійської підарні назбирали і хто їх туди призначив ?
Відповісти
Особисто знаю Юрія Гупала вже багато років. Дуже порядна і чесна людина, яка дійсно любить Україну. Він завжди займає активну позицію в житті, але точно розділяє бізнес та політичне життя. А що в нас роботою на цих постах повинні займатися тільки ті люди, які бідні, неавторитетні і які взагалі нічого не добилися у своєму житті? То такий буде і результат
Відповісти
нашим фондом було дійсно підготовлено клопотання на ввезення цих транспортних засобів на територію України-----значить все таки в долі.Чому раніше не звернувся в правоохоронні органи .що завезені авто на фонд пропали!Хитре лице!!!На кого ця стаття розрахована?
Відповісти
Останні новини
Фонд Юрія Гупала «відхрещується» від махінацій з продажем «гуманітарних» машин
15 червень, 2022, 16:14