Німецьку компанію запідозрили у постачанні Росії компонентів для «Новічка», – ЗМІ

Німецьку компанію запідозрили у постачанні Росії компонентів для «Новічка», –  ЗМІ
Правоохоронці Німеччини провели обшуки в компанії Riol Chemie, яку запідозрили у нелегальних постачаннях до Росії компонентів, які можна використовувати для створення хімічної та біологічної зброї, зокрема отруйної речовини «Новічок».

Про це повідомив Проєкт з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP), який об'єднує слідчі центри, засоби масової інформації та журналістів, пише Громадське.

Також про обшуки пише Tagesschau.

Зазначається, що за останні три з половиною роки Riol Chemie більше як 30 разів поставила в Росію токсичні хімічні речовини та лабораторні матеріали, не маючи на те спеціального дозволу.

Покупцем товарів була компанія «Хіммед», яка продає реактиви та обладнання для лабораторій, а також випускає розчинники та засоби радіаційної безпеки.

За даними OCCRP, у 2016 році «Хіммед» став підрядником Інституту криміналістики ФСБ. Його співробітників пов'язують із отруєннями росіян Олексія Навального, письменника Дмитра Бикова та політика Володимира Кара-Мурзи.

У самому «Хіммеді» казали, що працюють здебільшого з цивільними лабораторіями, і називали частку замовлень від «специфічних установ» мізерно малою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.