Як на Волині триває розгляд справи за позовом священника МП до батька загиблої бійчині. ФОТО. ВІДЕО

Як на Волині триває розгляд справи за позовом священника МП до батька загиблої бійчині. ФОТО. ВІДЕО
Ковельський міськрайонний суд 14 листопада продовжив розгляд справи, в якій священник української православної церкви Святослав Чижук позивається до батька загиблої на війні медикині Олени Созонюк, звинувачуючи його у побитті.

Підтримати Василя Созонюка із села Обенижі до будівлі суду прийшли односельчани, військові та бойові товариші його доньки, пише Суспільне.

Потерпілий та обвинувачений у справі – односельчанин. Зі слів Ольги Созонюк, сестри-близнючки загиблої військової медички, священник у неприязних стосунках з її родиною.

"З 2015 року, бо ми виступали за українську церкву. Зараз майже все село перейшло в українську церкву, 10-12 людей захотіли, ходять до нього моляться по хатах", – каже Ольга.

На засідання підтримати потерпілого у справі Святослава Чижука ніхто не прийшов. За версією слідства, Василь Созонюк 5 серпня наніс йому легкі тілесні ушкодження. Священник у суді сказав, що готовий піти на примирення, якщо протилежна сторона розкається.

"Обвинувачений повинен визнати свою вину і пообіцяти, що не буде нападати на людей, тому що він нападає не лише на мене, а й на свідка. 25 стаття – це штраф. Я намагаюся взагалі з ним не спілкуватися", – сказав священник, який позивається до батька загиблої бійчині.

Обвинувачений Василь Созонюк своєї вини не визнає. Раніше він розповів Суспільному: не бив, а штовхнув священника, бо той нібито сміявся зі смерті його доньки.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 8 грудня. На цей день запланований допит свідків.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ту с*ку священника разом з суддею вигнати з села священника а іуду суддю з суду інакше з такими суддями ми далеко відійдемо назад в минуле
Відповісти
Це дуже нагадує розп'яття Ісуса Христа! Усім селом, не розібравшись, бажають покарати священика за відданість Богу і правді! На багатьох відео прекрасно видно, як зневажливо і обурливо ведуть себе прихильники пцу! А тепер прикриваючись загиблою виправдовують свої злодіяння!
Відповісти
Останні новини
Як на Волині триває розгляд справи за позовом священника МП до батька загиблої бійчині. ФОТО. ВІДЕО
14 листопад, 2022, 21:40