Священник з Волині, який звинуватив батька загиблої медички, просить закрити справу

Священник з Волині, який звинуватив батька загиблої медички, просить закрити справу
На Волині триває суд священника «московського» патріархату з батьком загиблої на війні медички 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Олени Созонюк.

Нагадаємо, що на Волині священник УПЦ МП Святослав Чижук із Турійського села Обенижі, подав до суду на батька загиблої на війні медички. Василя Созонюка обвинувачують у завданні священнику легких тілесних пошкоджень. 14 листопада відбулося уже одне судове засідання по цій справі. Але тоді суд призначив нову дату засідання для розгляду цієї справи, аби допитати свідків та вивчити усі деталі справи.

Того дня на підтримку батька медички до Ковельського міськрайонного суду приїхали побратими загиблої медички, інші військові, односельчани та небайдужі волиняни, яких обурила ця ситуація. А священник Святослав Чижук побоявся вийти до людей, які його чекали після судового засідання, тож його, ймовірно, виводили через чорний хід.

У четвер, 8 грудня, розпочалося чергове судове засідання.

Суддя повідомив: «Потерпілий Чижук на суд не з'явився, проте від нього надійшло клопотання щодо того, що у зв'язку з його християнським переконанням він відмовляється від підтримання обвинувачень та просить закрити це обвинувачення».

На це батько загиблої медички відповів: «Я хочу, аби він відповів за все, і хочу продовжити». Відтак, адвокат Созонюка повідомив, що сторона захисту заперечує щодо закриття справи.

Тож під час засідання Василю Созонюку було офіційно повідомлено про обвинувачення. У випадку закриття справи Созонюк все одно залишиться не нереабілітованим. Захист звернувся з проханням провести подальший розгляд справи.

Таку заяву присутні зустріли оплесками.

Наразі суд відправився у нарадчу кімнату.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Священник з Волині, який звинуватив батька загиблої медички, просить закрити справу
08 грудень, 2022, 16:00