Москва готується до облоги, – ГУР

Москва готується до облоги, – ГУР
Влада росії стягує до Москви всю військову техніку, яка досі залишалася у резерві та прикордонних регіонах. Місто готується до облоги — введено режим контртерористичної операції.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією української розвідки, нині місто майже ізолювали поліційні та військові сили.

«На кожному перехресті й на виїздах із міста стоять посилені патрулі. Містом рухається велика кількість автобусів без номерів і розпізнавальних знаків з озброєними людьми всередині. Зупинено рух міжрегіонального пасажирського транспорту», — зазначили в ГУР.

Призупинено вантажні й поштові перевезення. Проводять масовий огляд автотранспорту з акцентом на великі закриті фургони.

Майже зупинено рух цивільного та службового транспорту федеральною автомобільною трасою М4 «Дон» (Москва — Вороніж — Ростов-на-Дону — Краснодар — Новоросійськ). Усі смуги звільнено для руху військової та вантажної техніки. На всіх з’їздах із траси виставлено озброєні блокпости, додали в розвідці.

Силовики отримали дозвіл прослуховувати будь-які розмови й перевіряти листування. Вони можуть затримувати та проводити обшуки без додаткових погоджень. Також їм дозволили за потреби використовувати приватні приміщення та автомобільний транспорт цивільних.

Що відбувається у росії?

Увечері 23 червня власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин публічно заявив, що російські війська вдарили ракетами по тилових таборах його найманців, і пообіцяв «відповідь». Міноборони росії заперечило його слова.

Він закликав «розібратися» з військовим керівництвом країни.

«Нас 25 тисяч, і ми йдемо розбиратися, чому в країні коїться свавілля. Двадцять п'ять тисяч чекають як тактичний резерв, а стратегічний резерв — це вся армія і вся країна. Усі, хто хоче, — приєднуйтеся», — ідеться у повідомленні власника ПВК «Вагнер».

Федеральна служба безпеки росії відкрила кримінальне провадження стосовно власника ПВК «Вагнер» за «фактом організації збройного заколоту».

Зранку 24 червня пригожин заявив, що його найманці захопили військові об’єкти в Ростові, зокрема штаб Південного військового округу рф та аеродром. Він зустрівся із заступником міністра оборони рф юнусом-беком євкуровим, якому сказав, що йому потрібен міністр оборони рф сергій шойгу та начальник Генштабу валерій герасимов. пригожин погрожував «піти на Москву».

Згодом на події відреагував президент рф володимир путін. Він назвав дії пригожина «ударом у спину країні й народу» та сказав, що війська рф уже дістали наказ про «нейтралізацію заколотників».

Після цього пригожин зробив аудіозвернення, в якому заявив, що не збирається здаватися, оскільки не хоче, щоб «країна жила далі в корупції, бюрократії та обмані».

Зранку 24 червня стало відомо, що бойовики ПВК «Вагнер» узяли під свій контроль військові об’єкти в місті Вороніж.

Британська розвідка вважає, що реакція російських військовослужбовців і силовиків, особливо росгвардії, стане вирішальним чинником у протистоянні між власником ПВК «Вагнер» євгеном пригожиним і президентом рф володимиром путіним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.