«ЛедіЛегіон»: як одночасно думати про удари і нігті

«ЛедіЛегіон»: як одночасно думати про удари і нігті
Кожного року від домашнього насильства страждає до 165 тисяч жінок. Ще більше зіштовхуються із насиллям та нападами на вулицях, у під'їздах, громадському транспорті тощо. Ще гірша ситуація із щоденними примушуваннями, «лапаннями», погрозами та знущаннями.

Небагато жінок вміє постояти за себе та застосувати силу.

Інформаційне агентство ВолиньPost
в новому проекті доведе, що навіть худорляві жінки можуть дати відпір нападнику або нападникам.

Для цього заснували проект «ЛедіЛегіон», де дві дівчини протягом трьох місяців будуть навчатися елементам самооборони та рукопашного бою.

Участь у проекті візьмуть: керівник відділу продажів будівельної компанії «Інвестор» Вікторія Доманська та журналістка Ольга Валянік. Раніше дівчата не мали справи з бойовими мистецтвами, тому «бої без правил» будуть для них в новинку.

Варто зауважити, що вага дівчат не перевищує 60 кілограм.

ПЕРЕЙТИ НА СТОРІНКУ КЛУБУ В FACEBOOK

Своє двогодинне тренування Оля та Віка розпочинають із «жорсткої» розминки. Очевидно, що перед будь-якими фізичними навантаженнями потрібно розігріти тіло та м'язи.

Зазвичай, усе стартує із 10-хвилинного бігу по залу.



Цікаво, що навіть виконуючи просте завдання, зокрема біг, Віка та Оля постійно тримають руки в захисті. Таким чином, дівчата вчаться тримати їх у будь-яких ситуаціях.

До звичайно бігу традиційно додаються різні вправи для розігріву усіх м'язів тіла.



ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон»: «бої без правил» для жінок


Традиційна вправа «американка» стала уже звичною. Цікаво, що на перших заняттях дівчата не могли протриматися під час її виконання і хвилини. Тепер ж, вправу виконують до кінця і без перепочинку.
Нічого не змінюється у тренуваннях на гнучкість та силу. Так, дівчата робили «човники» (зводили прямі руки та ноги).



До слова, під час тренування легіонерки постійно відтискаються. Тренер Артур Столярук так дозволяє їм «відпочити» між іншими вправами.
Обов'язковою до виконання є «планка». Тренер уже не дозволяє як раніше героїням «халявити» та грозиться додати ще 10 секунд, якщо котрась із них опуститься на коліна.



ЧИТАТИ БІЛЬШЕ:«ЛедіЛегіон»: тренування для ніг


Далеко до ідеалу у Віки та Олі у вправах на гнучкість. Але ж кожним тренуванням у них виходить усе краще. Навіть тренер це помічає, але все ж допомагає у розтягуваннях.



Після виходу на шпагат дівчата виконують скручування.



Та пробують виконати «мостик».



Цікавими вправами залишаються із застосуванням сили. Легіонеркам потрібно тиснути одна одній на руки.


Основна частина тренування - відпрацювання здобутих напередодні навичок. Для цього дівчата одягають рукавиці та чекають настанов від тренера.


ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон»: «тарганячі бої» і «п'ятнашки»

На «лапах» легіонерки відпрацьовують удари - прямі, бокові, ногою та комплексні. Так, дівчата гамселили лівим прямим, правим боковим та добивали лоу-кіком. Вікторія навіть жартувала, що не може думати одночасно про поставу ніг, удару, дихання та про те, як не зламати нігті.



На кінець головний легіонер приготував для героїнь цікавинку - розповідав про основи самозахисту та нокаут. Так, Столярук зазначив, що нокаут може зробити і тендітна дівчина, головне правильно, швидко та влучно бити.

Для тренера важливим лишається розуміння дівчат основ самозахисту.

«Не обов'язково бути великим та сильним, щоб заламати комусь руку, викрутитися та втекти. Потрібно знати принцип прийомів та анатомію людей, щоб знайти больову точку. Треба все робити з розумом. Але проти фізики не підеш. Тому, маючи поняття про це, дівчата зможуть вийти з будь-якої ситуації», - додав він.



Також Столярук зазначив, що дівчатам необхідно виховувати свій характер. Так, тренер вважає, що він (характер, - ред) гартується саме під час тренувань. Адже з кожним новим завдання, Віка та Оля переборюють себе, навіть через больові відчуття дівчата продовжують виконувати вправи.

«Не потрібно жаліти себе, потрібно робити через «неможу». Саме ці навики проявляються в екстримальних умовах. Людина не підготовлена зазвичай, опускає руки і змирюється зі своєю долею. А сильна, тренована людина зробить більше, ніж просто здатися. Кожна вправа дівчатам дається не просто так. Усе має свій вплив і потрібно робити навіть більше, ніж кажу я», - підсумував Столярук.



Висловлюємо подяку спортивному партнеру рубрики клубу бойових мистецтв «Legion». Контакти: телефони +38 (099) 379 36 66, +38 (098) 850 06 06, +38 (063) 681 06 60; адреса: м.Луцьк, вул. Рівненська, 54. Сайт: legion.lutsk.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Красоткі
Відповісти
Останні статті
«ЛедіЛегіон»: як одночасно думати про удари і нігті
29 червень, 2017, 14:36