Європейські стандарти, кваліфіковані тренери та якісна фізіотерапія: у Луцьку працює унікальний комплекс «ФізіоФіт»*

Європейські стандарти, кваліфіковані тренери та якісна фізіотерапія: у Луцьку працює унікальний комплекс «ФізіоФіт»*
От уже декілька місяців у Луцьку на вулиці Олеся Гончара, 3 працює унікальний оздоровчо-реабілітаційний комплекс – «ФізіоФіт». Це принципово новий для міста фітнес-клуб, який діє за європейськими стандартами і підкріплений німецькими інвестиціями.

Відвідувачі комплексу не лише можуть оздоровити своє тіло і позайматися на тренажерах, фітнесом, йогою, сайклінгом, TRX, стречінгом, а й пройти курс фізіотерапії та реабілітації разом із кваліфікованими фахівцями. До того ж, у «ФізіоФіті» планують відкрити ще багато корисних для здоров'я цікавинок, як от душ Шарко, сауну, кімнату, де можна буде прийняти грязьові ванни чи фанго. У планах - відкриття дитячої кімнати з вихователем та цікавими заняттями для малюків.


«У Європі є різниця між фітнес-центрами для «качання м’язів» та фітнес-центрами для здоров’я. В Україну ця градація прийшла зовсім нещодавно і на сьогодні фітнес-центри все ще є місцями для «качання». «ФізіоФіт» – якраз другий варіант. Фізіотерапію треба розуміти не просто як фізичні процедури, а як терапію загалом. Ми робимо з кожним клієнтом повний анамнез та діагностику на професійному рівні, якого не має навіть ФК «Волинь», - ділиться керівник фітнес-центру, відомий та визнаний в Європі фізіотерапевт, дієтолог і чемпіон Німеччини з бодібілдингу Ремігіус (Ремі) Вош.

У «ФізіоФіті» роблять повну діагностику організму для того, аби вибудувати подальші тренування. Зокрема, біоімпеданс аналіз тіла – за допомогою спеціальних платформ вимірюють кількість жиру, води та м’язів у тілі; вимірюють об’єми, роблять кардіо-тест Всесвітньої організації охорони здоров'я і навіть беруть кров для визначення рівня лактату.

«На основі цього анамнезу ми вибудовуємо тренування. У науці є різниця між заняттями та тренуваннями. Те, що 90 % людей роблять у фітнес-клубах і наші бабусі на городі – заняття. Функціональність збільшується, але у самому тілі нічого не змінюється. У тренуваннях ми змінюємо морфологію тіла», - каже Ремігіус Вош. Тож для кожного відвідувача «ФізіоФіту» пропонують спеціальні карти тренувань, де вказані всі параметри, кількість навантажень, тренери постійно контролюють результати та відповідно до змін коригують програму. Завдяки такому комплексному підходу результати лишаються стабільними, а скинуті зайві кілограми більше не повертаються.

Науковий та медичний підходи, а не вправи з інтернету

За словами керівника оздоровчо-реабілітаційного комплексу «ФізіоФіт» Ремігіуса Воша, фізіотерапія – не спортивна реабілітація, а медична терапія.

«Я, як фізіотерапевт та дієтолог, роблю терапію. Я можу, наприклад, вправити хребці, щоб не нашкодити. Часто люди ідуть за допомогою до бабусь. Можливо, вони щось і відчувають, але навіть не розуміють, що вони роблять. Якщо неправильною технікою та методикою вправити ці хребці, то можна пошкодити диск і протрузія може перерости в грижу», - зауважив він.

Ремігіус Вош каже, що протрузії та грижі – найпоширеніші травми у світі, які має кожен другий, проте не кожен їх відчуває.

«Є диск, у ньому – маса, що вирівнює навантаження. Навколо маси – колагенна сітка. Якщо ця маса прориває сітку – це називається протрузія. Залежно від того, де вона знаходиться, виникають больові відчуття: у колінах, пальцях, турбує аритмія тощо. Якщо ж маса повністю прориває мембрану – це вже грижа, яка ще більше давить на спинний мозок. Навколо знаходяться м’язи, котрі починають спазмувати. На м’язах є фасції – оболонки, які тримають м’язи у тонусі і працюють більше. Якраз їх треба тренувати. Наприклад, у жінок через слабкі фасції можуть обвисати груди», - розповідає керівник «ФізіоФіту».

У «ФізіоФіті» шукають «корені» протрузії чи грижі. Зокрема, якщо у вас плоскостопість, то змінюється статика організму, виникає дисбаланс, що може послугувати причиною проблем. Відтак, у цій справі є багато нюансів, про які можна навіть не здогадуватися, і виявити та вилікувати які допоможуть фахівці «ФізіоФіту».

«В Україні не лікують грижі, тут лікують симптоми»

Керівник фітнес-центру Ремігіус Вош відзначив, що в Україні почасти не лікують грижі, а борються лише з симптомами травми.

«Якщо є біль – дають таблетку, прокапають чи зроблять операцію. Наприклад, якщо я зроблю операцію, я лише виріжу частину грижі, яка давить на нерви, але всередині нічого не зміниться, колагенна сітка лишається пошкодженою. М’язи навколо все одно спазмують. У нас є клієнт, який на одному диску пережив 4 операції. Вони, звісно ж, не допомогли. У Німеччині також був один клієнт, якому взагалі вирізали це ядро. Його за 12 років настільки «накачували» морфієм, що він був «дубовий». Ми з ним 4 роки проводили реабілітацію, вивели морфій, тіло почало регенеруватися», - поділився він.

У «ФізіоФіті» вам допоможуть назавжди позбутися проблеми, однак зазначають, що це – довготривалий процес.

«Грижу неможливо вилікувати за місяць. На це потрібен мінімум рік. Тому якщо вам пропонують результат за короткий термін – це омана», - наголосив Ремігіус Вош.

Якщо ходиш на тренування, потрібно змінити і раціон

Фізіотерапевт Ремігіус Вош розповідає, що до всього потрібно підходити комплексно, адже можна лікувати різноманітними методиками, а через, наприклад, стрес чи неправильне харчування всі намагання зводяться нанівець:

«Стресовий гормон – кортизол – атрофує м’язи, тканини. Якщо клієнт вживає соняшникову олію, у ній є омега-6, ці кислоти розвивають гормони, які роблять запалення. Тобто він фактично заправляє паливом проблему».

Тому у «ФізіоФіті» надають професійні поради з дієтології. В оздоровчо-реабілітаційного комплексу є сайт-партнер, де після індивідуального аналізу розписують раціон.

«Це не такий план харчування, на кшталт «це тобі можна, а це – ні». 50 % дієтології – це психологія. Якщо людині щось заборонити, їй цього хотітиметься. Дієтолог повинен знати психологію. До цього ж, я ще гіпнотерапевт, адже ми більше діємо на підсвідомому рівні. Це потрібно розуміти, щоб допомогти людині, бо одне з іншим пов’язане. Не можна дізнатися про дієтологію на одному тренінгу, цьому вчаться роками», - відзначив Ремігіус Вош.

Тренери та реабілітологи «ФізіоФіту» мають вищу освіту і постійно навчаються у європейських країнах, тому пропонують своїм клієнтам лише найкращі, випробувані методики.

«У першу чергу потрібно розуміти, що наш фітнес-центр – для покращення здоров’я, а не «качалка», - наголосив керівник «ФізіоФіту».

Із віком до здоров’я потрібно ставитися прискіпливіше

Зі слів Ремігіуса Воша, усі хвороби «виходять» після 35-ти років, адже тоді в організмі відбуваються незворотні зміни – старіння. І чим старша людина, тим довше потрібно працювати над своїм хорошим самопочуттям. До слова, найстаршій відвідувачці «ФізіоФіту» – 79 років.

«Чим старша людина, тим довше потрібно займатися, адже організм повільно регенерується. Тому ми проводимо тренування для регенерації. Спочатку треба розвивати капіляри, змінювати метаболізм у клітинах та інше», - зазначив фізіотерапевт.

Тож якщо хочете дійсно вилікувати грижу, а не лише її симптоми, - довіртеся німецьким методикам та професіоналам. Аби детальніше дізнатися про ціни та всі послуги, які надають у «ФізіоФіті», записатися на безкоштовну консультацію телефонуйте: (063) 243 83 53, (066) 533 15 93, (068) 909 86 60.

Сторінка оздоровчо-реабілітаційного центру «ФізіоФіт» у Facebook: https://www.facebook.com/PhysioFit.Ukraine/

В Instagram: https://www.instagram.com/physiofit.luck/

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У мене ревматоїдний артрит. Хто знає, що це таке... краще б не знали. Але Ремігіус мені допоміг багато: позбутися болю тривалого у ребрі, я думала про саме жахливе... А він просто відновив гнучксть діафрагми за два сеанси. І у мене з'явилися сили, легкість дихання, я стала сильнішою за моє ребро!... А основне це - тиск! Я раніше щоденно приймала дві різного призначення таблетки від тиску у максимальних дозах. При ревматоїному тиск - це завжди проблема! А тепер - лишилася найменша доза бісопролола, ось і все.))) Бежмежно вдячна Ремі!!!
Відповісти
Останні статті
Європейські стандарти, кваліфіковані тренери та якісна фізіотерапія: у Луцьку працює унікальний комплекс «ФізіоФіт»*
11 березень, 2019, 11:02