«Нічна варта»: розбиті вітрини, п‘яний «беркут» та порізані дівчата

«Нічна варта»: розбиті вітрини, п‘яний «беркут» та порізані дівчата
УВАГА! ПЕРЕДРУК ЦІЄЇ ПУБЛІКАЦІЇ ЗАБОРОНЕНИЙ!

Сьогоднішня «Нічна варта» виїхала на вулиці міста у ніч з 11 на 12 листопада. Нічний спокій лучан оберігали патрульні із 4-ої роти патрульної поліції.

Вулиця Зв’язківців: чесний водій-порушник

104-ий екіпаж вирушає у маршрутне депо, аби оштрафувати водія за порушень правил дорожнього руху: повертаючи із проспекту Соборності на проспект Молоді, водій «не проскочив» і поїхав під заборонене світло світлофора.

«Водій мав достатню відстань та достатньо часу, аби зупинитися перед стоп-лінією. Проте він не відреагував на забороняючий сигнал світлофора», - розповів інспектор патрульної поліції із 4-ої роти Сергій Цигульов. Тому патрульні зупинили маршрутку, аби не створювати незручностей пасажирам маршрутки, патрульні записали дані водія та домовилися про зустріч, коли той здасть зміну у маршрутному депо.

Тож патрульні винесли постанову за правопорушення, передбачене частиною 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення – проїзд перехрестя на забороняючий сигнал світлофора. Чоловік свою вину визнав.

«То що ж, я мав від них на маршрутці втікати? Чи далеко б заїхав?» - жартував чоловік. Тепер водій має сплатити штраф обсягом 455 гривень.






Проспект Соборності: бокал із пивом і «продовжений» заклад

На зупинці «Троянда», що на проспекті Соборності, піший поліцейський патруль спільно із нацгвардійцями затримав чоловіка, який вийшов із закладу поблизу із бокалом пива. Чоловік вийшов подивитися, що відбувається на зупинці, де патруль саме розмовляв із іншим нетверезим чоловіком. Гостеві закладу зробили зауваження, щоб він не вживав на дворі алкоголю. Реакція у чоловіка була дивною: він намагався сховатися в кущах, де й розбив бокал.

«У закладі пояснили, що не потребують відшкодування матеріальної шкоди, рахунок він оплатив. Але чоловік неадекватно поводився і розпивав алкоголь на вулиці та біля зупинки», - пояснив інспектор патрульної поліції із 4-ої роти Віталій Майор.

Чоловіка звати Віктор, і через буйну поведінку на нього одягли наручники. На не зовсім тверезого клієнта скоса поглядає собака нацгвардійців Ніка.

«Зніміть наручники, шакали!»- ніяк не може заспокоїтися хлопець. Коли йому беруться розстібати наручники, він кричить ще голосніше.

«Чуєш, ви мене шо, ще більше зажимаєте?»- не може вгамуватися дебошир. Патрульні роблять зауваження за лайку: на яке Віктор моментально реагує: мовляв, говорю як хочу і що хочу. Зрештою, хулігана забирають до міськвідділу.





Тим часом у закладі, який знаходиться за зупинкою і мав би вже годину як закритися, і досі шумно.

Наряд заходив у заклад раніше, аби поспілкуватися через розбитий Віктором бокал. У закладі відпочивало декілька компаній, і персонал просив їх розходитися, оскільки наближався час закриття. Проте одна з компаній вирішила залишитися «поки душі завгодно», аби допити пиво.

Коли наряд знову зайшов до приміщення, один із учасників компанії відреагував не зовсім адекватно.

«Вийди атсюда, бо я тебе виведу… Заклад закривається в 11. Ти шо, берега попутав? Я допиваю, я тут відпочиваю», - кричав хлопець. «Допивав» він вже 34 хвилину після часу офіційного закриття закладу.

На зауваження правоохоронців щодо режиму роботи та прохання йти додому, аби працівники могли завершити роботу, хлопець не реагував.

«Здуйся! Якщо заклад закритий, то ти не маєш права знаходитися. Я відпочиваю, я тут пиво допиваю… Замовлень не приймають – значить заклад не працює… Я стою на своїх правах», - на підвищених тонах наполягав хлопець. За його словами, всякі «блатні з корочкою», не мають права йому «тут пред’являти».

«Ми зайшли до закладу зробити зауваження, аби вони закрилися. Вони пояснили, що не можуть закритися, бо тут ще сидить один відвідувач. Ми попросили його допивати пиво, бо заклад був уже зачинений, натомість відвідувач почав себе неадекватно поводити», - розповів Майор.


Зрештою, хлопець із компаньйонами вийшов на двір, де йому зробили кілька попереджень. Але він все-одно не хотів заспокоюватися.

«Я не кричу, але мені тут претензію пред’являють? Ти чого заходив, якщо не працює?» -продовжував він своєї.

«Андрюха» з компанії дебошира просить його заспокоїтися.
«Старі мусара вже би тебе два рази скрутили, ти би мав бути радий», - апелює до нього «Андрюха». Зрештою, коли хлопці трохи заспокоїлися, піший патруль вирушив далі. Навздогін хлопець все-таки обіцяє жалітися всюди і на всіх.





Проспект Соборності: піший патруль

Патруль у складі 5 чоловік – трьох нацгвардійців, працівника міськвідділу та патрульного – разом із службової собакою Нікою продовжує свою роботу.

Патруль рухається центральними вулицями, а повертається через двори. Тут патрульні стежать за дотриманням громадського порядку, режимів тиші та розпиття алкоголю, реагують на крадіжки з авто тощо.

«До на надходять виклики із лінії «102», і якщо ми на квадраті найближче, то поспішаємо відреагувати на порушення», - розповідає патрульний.

Коли ж виявляють порушення – все як завжди: складають відповідні матеріали. За його словами, «піші» зміни бувають дуже насиченими.


«Іноді люди, коли занадто багато випивають, то не можуть себе стримати –поводяться неадекватно та чіпляються до інших громадян», -додає Майор.

Тому коли патрульні вирушають у двори, ми прямуємо до «Золотого дракона», звідки повідомляють про масову бійку. У міськвідділ ж везуть неповнолітнього хлопця, який намагався вчинити суїцид.

ЧИТАТИ ТУТ: У Луцьку врятували дивного «суїцидника»


Проспект Відродження: «беркут розправив крила»

Біля ресторану «Золотий Дракон» на асфальті лежить відірваний рукав чиєїсь куртки, дві пари ключів, ланцюжок та хрестик.


Трохи далі на асфальті «прилягли» й двоє чоловіків – один із розбитим носом, в іншого «підбита» губа. Поміж ними ходить ще один чоловік, у якого теж кров на губі.


«Лежачих» затримали самооборонівці, які приїхали на виклик найпершими. Решта учасників бійки, яких було більше 5, успішно зникли в навколишніх кущах.

ЧИТАТИ ТУТ: Бійка в Луцьку: розбиті носи та розірваний одяг


За словами очевидця, конфлікт виник, коли компанія мала зауваження до лучанина, який на вигляд не здався їм «100%-им українцем». Хлопець, який виявився учасником АТО, не збирався вступати в перепалку, але до агресивних чоловіків вже підійшли інші і почалася бійка.

Чоловік, який ходить біля своїх лежачих товаришів, і далі продовжує ображати чоловіка, який намагався розборонити потасовку.





«Я бивший працівник «Беркута» Володимир Ярмолюк, 81-го року народження. На мене скоєне нападення», - каже Володимир. Тут він помічає опонента, якого не визнає «за громадянина України».




«Я на суді все доведу», - каже екс-беркутівець.

«Ви подаєте на мене заяву?» - запитує опонент.

«Нєвапрос», - відповідає Володимир.

До чоловіка на землі приїхала швидка. За попередніми висновками лікарів – переламаний палець та розбитий ніс. Чия куртка лишилася без рукава, звідки хрестик та ключі ніхто до пуття пояснити не може.




«Золотого не було, сєребро було», - пригадує Володимир. Тим часом чоловік на ім'я Сергій, який лежав на землі, вже підводиться. У нього порвана куртка.

«Я тебе за старшого брата і куртку закопаю», - каже він до опонента. Усі, крім останнього, виглядають дуже нетверезими.

Чоловікам пропонують проїхати до міськвідділу. «Беркут» та брат починають на камеру розмахувати грошима – мовляв, гляньте, скільки з собою, щоб у випадку зникнення грошей, було що «пред’явити». Проте їхати в «стакані» вони не хочуть.




«Я пацани, не бидло», - каже Володимир.

«А я з тим, що з мене хрестика православного зірвав, не поїду», - додає Сергій. Володимир тим часом готовий викликати слідчо-оперативну групу і «суддю Остапука», який має ситуацію вирішити.

«Я в органах працював, я все знаю як працює. Я зараз, і всім», - чи то обіцяє, чи то погрожує Володимир.

Хотячи-не хотячи, «активні бійці» таки сідають в «стакан» і їдуть до міськвідділу.

Вулиця Кравчука: нетверезий водій

У дворі на вулиці Кравчука, 28 зупинили темний «Volksvagen» на іноземній рестрації.



Автомобіль рухався із району балки і у водія запідозрили алкогольне сп’яніння. За словами самооборонівців, вони отримали виклик на вулицю Вороніхіна, проте бійки на місці не застали. Проте помітили чоловіка, який не зовсім рівно сідав у авто. Тож проїхавши за ним, спільно із працівниками патрульної поліції, машину зупинили.

Водій дійсно не виглядав на «кришталево» тверезого, бо не міг одразу «в’їхати», про що його запитували. У автівці було ще два нетверезих пасажири.





ЧИТАТИ ТУТ: Виклик у Луцьку: їхали на бійку - затримали п'яного водія

В одного з чоловіків рани на руках. Патрульні перемотують руку.

«Ти бився?» - питають самооборонівці, вказуючи на характерну рану.

«Нє, чиряк, чиряк, хлопці», - відповідає пасажир.

Тим часом із будинку вибігає дівчина, яка представляється сестрою водія, і лаючись на весь світ намагається з’ясувати ситуацію.

Коли ж не добивається пояснень від брата, «відгрібають» по черзі обоє пасажирів.



«Юрка, бл*ть. То шо таке?» - кричить дівчина. Але Юрка не зовсім в стані, аби говорити. Він мирно прихилився до парапету і мовчить. Водія везуть на освідування, двох інших – у міськвідділ, аби відібрати пояснення. Сестра навздогін обіцяє допомогу.




Вулиця Відродження: ДТП на заправці

Патрульні отримують повідомлення про ДТП із постраждалим на заправці «WOG» на проспекті Відродження.



Тут дійсно чекає компанія, яка стверджує: їхнього друга, здаючи назад чи то розвертаючись, збила сіра Mazda на іноземній реєстрації. За словами друзів-очевидців, водій одразу ж «дав по газах».

Постраждалий хлопець в одному піджаку чекає на поліцію, яку за різними версіями чекають то 5, чи то 20, чи то 30 хвилин. Але, холод не хвилює ні його, ні друзів: тут сьогодні святкували День народження.

На місце прибуває 108-ий патруль, і на патрульних одразу ж накидається друг збитого хлопця.




«Стоїть чілавєк, він здав назад, дає в тапок і чоловіка збиває нах*й. Я тобі придлагаю подивитися камеру, викличте швидку, ми вже 4 рази викликали», - розповідає друг нібито збитого хлопця Сергій. З його слів мало що можна зрозуміти.

Але Сергія вже починає хвилювати інше питання: патрульних двоє, тому треба з’ясувати, хто старший. Варіант говорити з обома йому не підходить, підтакує й дівчина Сергія.

«Чи я не юристконсульт, чи я не знаю»,- додає дівчина. Патрульний перепитує, чи вживали вони сьогодні алкоголь.

«А це не ваша різниця, скільки я сьогодні випила, то Луцьк, а не Лас-Вегас», - випалює вона.

Тим часом до нас підходять друзі збитого хлопця та й власне він сам: кажуть, опублікуйте фотку хлопця, він шукає собі дівчину.

«Напишіть, шо ми прекрасні хлопці, людину якось так збили і прокатали внатурі на капоті, напишіть, шо на Porshe Cayenne», - каже один із хлопців.

Тим часом спілкування із патрульними переходить вже в іншу площину: «відколи це поліція така офігівша», «яка різниця, де потерпілий, коли слідчо-оперативна група буде?» та «оголошуй план-перехват».

До потерпілого приїжджають медики і забирають його, аби оглянути в лікарні.

«Ти завтра вилетиш, номер значка і фамілія, я в АТО воював», - кричить Сергій. Йому скрізь вбачаються «сємкі», які нібито плюють патрульні у той час, коли треба оголошувати «план-перехват».

Тим часом дівчата говорять між собою, що наїзд відбувся після конфлікту: водій автівки хотів познайомитися із дівчатами з компанії, але отримав відмову. Тому коли він вже їхав, навздогін йому кинулися хлопці.



Зрештою, Сергія вдається трошки заспокоїти іншому патрулю. Машину, яка збила його колегу, шукають по всьому місті.



Міськвідділ: дівчата, «беркут», чупакабра

У міськвідділі - голці ніде впасти. Тут і нацгвардійці, які доставили хуліганів, і патрульні, які складають протоколи, і кілька веселих компаній.

Біля стійки чергового розвів філософську бесіду Сірожа, друг чи то брат екс-беркутівця Володимира. Синя куртка Сірожи добряче порвана, але він, здається, тільки зараз це помітив.

«Ти куда йдеш? Стій, чо ти, послухай анікдоти», - звертається він до нацгвардійця, який і затримував Сірожу. Здається, до хлопця повертається гарний настрій, і він просить його познімати.

«Снімайте кіно про мене. А фотосесію відкладемо на завтра», - усміхається затриманий. Він знову згадує про розірвану куртку.

«А ми законослухняні громадяни, то хто мені куртку порвав? Чи то, може, чупабкабра», - шукає очима опонента Сірожа.

***

У кімнаті допиту громадян тим часом спілкуються із нетверезим пасажиром із Кравчука.

«Нє,я на Балці не був. Ну, пили на зупинці, а потім сіли і поїхали», - розповідає хлопець. На слова патрульного, що за свідченнями самооборонівців, ті їхали за автівкою саме з Балки, додає : «ви тоже кажете одне, а виясняється інше».

До відділу тим часом привозять водія тієї самої автівки, який «надув» на 1,78 проміле. «Підтягується» і сестра з групою підтримки.

***

У міськвідділі опитують учасниць конфлікту у нічному клубі «Версаль». На дискотеці дівчата щось не поділили між собою, і одна вдарила іншу пляшкою по голові. У потерпілої порізана щока, її забрали до лікарні. У міськвідділ тим часом приїхали її родичі.

Інша сторона заявляє, що нікого вони не били і навпаки – саме ці дівчата є потерпілими.

«Он бачиш, у мене вухо надірване, і сережки нема», - апелює одна з дівчат до патрульного. Вони не хочуть чекати своєї черги давати пояснення, а пропонують прийти завтра

«Ви так говорите з нами нагло, нібито ми когось били чи були п’яні. Все не так», -наполягають дискотечниці.

У відділок привозять ще одного клієнта з-під «Версалю». Він, зауваживши дівчат, він питає, що тут будуть робити. Патрульні пояснюють, що слідчі будуть з’ясовувати, хто кого бив у клубі.

«А шо за завідєніє? Моє любіме, «Версаль»? То не я», - виправдовується хлопець. У нього на клуб – бурхливі подальші плани. Мовляв, завтра туди приїде «Калмик», і вони разом будуть «ганять лахов». А за самого затриманого, власне, прийде «порішать» генерал-майор. На уточнення, що такого звання більше немає, затриманий додає: неважно, хай тоді буде полковник.

Поки у міськвідділі пишуть, з’ясовують та відбирають пояснення, патрульні отримують черговий виклик.

Проспект Волі: Mercedes заїхав у вітрину


У вітрину «Гранд Волині» в’їхала білявка на білому позашляховику «Mercedes». Після цього автівка пошкодила ще дві машини, тож дівчина зникла з місця події, залишивши лише авто. Молодь, яка зібралася біля «Опери» сміється, - кажуть, що цю «водійку» знають тут усі.

ЧИТАТИ ТУТ: Луцьк: позашляховик в'їхав у вітрину «Гранд Волині»

«Ми отримали виклик по ДТП без потерпілих на проспекті Волі біля Клубу «Гранд Волинь», - розповів патрульний поліцейський Олег Ігнатьєв. Дівчину на місці не застали, та, за словами свідків, винуватиця ДТП поїхала з місця події на таксі. Поки патрульні з’ясовували обставини ДТП невідомі зняли з машини реєстраційні номери.


На місце прибули родичі дівчини, які висловили готовність відшкодувати збитки магазину.

Патрульні ж оформляли матеріали за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів тощо.

Щодо «Гранд Волині», обставини з’ясовують працівники слідчо-оперативної групи.


ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПУБЛІКАЦІЙ РУБРИКИ





Тескт – Василина БОРУЦЬКА, Фото –Павло БЕРЕЗЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щось немає допеисувачів по цьому матеріалук чи статті
Відповісти
Луцьк бандитське місто + озброєні приватні банди. Тікати треба звідсіль одне ясно.
Відповісти
Емм, зупинка "Троянда" не на проспекті Відродження, а на проспекті Соборності...
Відповісти
Волиньпост ХВАТИТЬ видаляти коментарі
Відповісти
Нащо ставити графу "коментувати" якщо ви коментарі видаляють?!
Відповісти
О подвиг зупинили маршрутку яка проскочила на червоний,я такі "проскоки"по двадцять разів на день бачу і ніхто їх не зупиняє
Відповісти
Дякую Василині та Павлові за такий гарний матеріал, викладений справжньою українською мовою, та з елементами насправді вишуканого гумору ...!
Відповісти
А чому не написали журналісти,що цей екс беркутівець розігнав семерих хлопців які напала на двох...І що ті семеро побили людину що прийшлось госпіталізувати...з травмами середньої важкості
Відповісти
Не видяляйте коментарі
Відповісти