Як правильно підібрати котел, аби економити на опаленні*

Як правильно підібрати котел, аби економити на опаленні*
Економити на опаленні до 30% – реально із допомогою конденсаційних котлів від ПП «БОШ-тепло».

Питання економії на енергоносіях в умовах сьогодення стоїть дуже гостро. Кожен шукає найвигідніші варіанти опалення й підігріву води, аби вберегти свої гаманці від зайвих витрат.

Ось чому усе більше покупців звертають увагу на новинку термотехніки, яка при правильно підібраній системі опалення забезпечує до 30% економії щомісяця – це конденсаційні котли!

Що таке конденсаційні котли, який принцип їхньої дії та у чому їх основні переваги, розповів директор ПП «БОШ-тепло» Сергій Шкода.

Сергій Шкода
Сергій Шкода


– Сергію Івановичу, за рахунок чого досягається економія?

– За рахунок інноваційного принципу дії конденсаційних котлів. Так, під час згорання водень, що містить природний газ, з’єднується з киснем, який знаходиться у повітрі. В результаті утворюється водяна пара. Ця водяна пара містить теплову енергію, яка у традиційних опалювальних установках просто втрачається, оскільки вона виходить через димову трубу. А конденсаційні котли використовують цю енергію.

Завдяки своїй конструкції вони дозволяють сконденсувати пару та використати отримане тепло із конденсації для ефективного нагріву циркулюючої води в системі опалення. У результаті коефіцієнт корисної дії стає більшим за 100% і сягає до 109 відсотків ефективності.

У звичайних котлах газ поступає знизу, горить і нагріває воду в теплообміннику. При цьому сама конденсація відбувається поза котлом.

А в конденсаційних котлах газ поступає зверху, втягується вентилятором, згорає, а ефект конденсації відбувається в котлі, тобто гарячий газ розщеплюється і дає додаткове тепло. У звичайних котлах ККД складає до 85-90% ефективності, а більше 10-15% узагалі викидається в атмосферу.

– Скільки коштів можна зекономити завдяки інноваційній системі дії конденсаційних котлів?

– Це можна визначити із допомогою реальних розрахунків. Для прикладу, звичайний будинок площею 150 квадратів споживає до 500 кубів газу. Якщо віднімемо 30% тепла, зекономленого використанням конденсаційного котла, отримаємо 150 кубів різниці. Помноживши 150 кубів на ціну газу – 7 гривень, отримуємо 1050 гривень економії щомісяця! Якщо помножити цю суму на шість місяців – тривалість опалювального сезону – отримуємо економію у сумі 6300 гривень! Ціна конденсаційного котла – близько 1000 євро, а звичайного – 500 євро.

Тобто за два сезони використання різниця у вартості котлів повністю погашається, а далі йде чистий прибуток із місяця в місяць, із року в рік. Однак наголошу – така економія можлива за умови правильного встановлення низькотемпературної системи опалення. Та навіть при невідповідності системи економія все одно сягає близько 15%.

– Які ще переваги мають конденсаційні котли?

– Насамперед – безпечність і екологічність. Наприклад, в Європі уже давно використовують лише конденсаційну техніку, тому що вона не тільки заощаджує кошти, але і захищає екологію від шкідливих викидів, адже продукти згорання в мінімальній кількості потрапляють в атмосферу. Виходить, ми економимо ресурси і водночас бережемо навколишнє середовище.

Ці два важливих аспекти зробили конденсаційні котли обов’язковими і необхідними у всіх розвинутих країнах. Крім цього, конденсаційні котли зручніші й легші у використанні, вони мають ще ряд технічних переваг, які забезпечують їхню довговічність, простоту в експлуатації й керуванні.

Конденсаційні котли від ПП «БОШ-тепло» – кращий вибір для квартир, багатоповерхівок і житлових будинків площею від 80 м. кв.



– Чому саме термотехніка виробництва BOSCH настільки популярна в Європі та світі?

– Газове опалювальне обладнання BOSCH не тільки відповідає найвищим вимогам до теплопостачання і комфортності, але й забезпечує максимальну енергоефективність, безпеку та екологічність.



BOSCH пропонує широкий вибір котлів, що ідеально підходять для квартир, багатоповерхових будівель, житлових будинків та об'єктів бізнесу. І найбільшу популярність набирають саме конденсаційні котли від BOSCH, як інноваційні, досконалі, практичні й зручні в застосуванні моделі.

– Де можна придбати конденсаційний котел BOSCH?




– Адреса ПП «БОШ-тепло»:
м. Луцьк, вул. Рівненська, 15
(0332) 28-36-02, (095) 825-49-97, (067) 779-26-06
e-mail: [email protected]

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що порекомендуєте якщо газу поруч немає????
Відповісти