Ковельську поліцію звинуватили у «кришуванні» заготівельників картоплі

Ковельську поліцію звинуватили у «кришуванні» заготівельників картоплі
Працівників поліції у Ковельському районі на Волині звинувачують сприянні місцевим заготівельникам картоплі у боротьбі з конкурентами.

Про це повідомила у Ковельській райдержадміністрації під час зустрічі громадськості із директором Львівського територіального управління НАБУ Тарасом Лопушанським жителька села Воля Лідія Козуля, - передає Район. Ковель.

«Район наш хліборобський. Виростили ми хороший урожай картоплі, але ходять у нас чутки про те, що наші підприємці, які скуповують у населення картоплю, звернулися до поліції, яка їх «кришує» і не пускає машини з інших областей. Завжди до нас по картоплю їздили із Запорізької, Миколаївської, Харківської, Херсонської областей. Тепер ці машини до нас не доїжджають», – заявила Лідія Козуля.

За її словами, біля Ковеля скуповують картоплю по 3,8 гривні, тоді як в їхніх селах по 2,3-2,5 гривні.

«Це майже у півтора рази дешевше. То я звертаюся до вас обох: зробіть, що-небудь… Це ж три роки тому така сама була ціна! Долар «пішов», а ми, селяни, сидимо. Солярка – дорога, гербіциди та добрива – дорогі, перевезення – дороге. Ми сидимо «в калоші»: вирощуємо картоплю і віддаємо її безкоштовно», – звернулася Лідія Козуля до голови Ковельської РДА Віктора Козака і Тараса Лопушанського.

«Лідія Іванівна, якщо вродило у вас, то вродило скрізь. Я їхав у село. У Голобах машини приймають по 2,50-2,30. Такого не може бути, щоб машини не пустили. Ну як вони знають, яка машина їде по це. Ту машину треба зупиняти, питати: «Куди ти їдеш?» Ні, це просто ходять слухи», – заперечив «кришування» Віктор Козак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельську поліцію звинуватили у «кришуванні» заготівельників картоплі
26 жовтень, 2017, 22:45