У Ковелі зі щита «воїна-асвабадітєля» хочуть зняти серп і молот

У Ковелі зі щита «воїна-асвабадітєля» хочуть зняти серп і молот
У Ковельській міській раді вимагають демонтувати серп і молот на меморіалі слави.

Про це пише Район.Ковель.

«У нас в Ковелі є такий обеліск Слави, де є такий один монумент, де стоїть хлопець з мечем, і в нього на щиті намальований такий напис, скажемо так, антилюдської держави, такої диявольської… це є серп і молот, що повністю підпадає під прийнятий у 2015 році закон про декомунізацію», – сказав депутат Вадим Ткачук на засіданні постійної комісії міськради з питань житлово-комунального господарства, у якій він є виконуючим обов’язки голови.

Звертаючись до комунальної служби та архітектури, Вадим Ткачук запропонував один з варіантів: спиляти з пам’ятника серп і молот «болгаркою».

Заступник міського голови Андрій Товстига проінформував, що у мерії напередодні відбулася нарада, на якій говорилося про стан пам’ятників. Мовляв, головний архітектор міста Людмила Мурай спілкується із фахівцями, які можуть дати попередній кошторис на проведення якихось певних робіт.

«Якщо ми говоримо про обеліск воїну-«асвабадітєлю», то просто так «болгаркою» спиляти півщита, ну давайте будемо відвертими, не вийде, тобто фахівець має демонтувати… заварити, тобто провести весь комплекс робіт», – наголосив Андрій Товстига.

«Друзі, ну історія якось там міняється, я з вами згідний, але просто так вживати якісь певні дії, ми не маємо права. Має підійти фахова організація, яка має право на проведення тих чи інших робіт. Ми маємо під те все передбачити кошти, а тільки тоді проводити ці роботи», – додав він.

За словами Товстиги, на грудневу сесію міської ради влада внесе проект програми з відновлення, ремонту, утримання пам’ятників та архітектурних пам’яток, в тому числі там будуть і озвучені Вадимом Ткачуком пропозиції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще хай зверне увагу на стихійні сміттєзвалища,а ще краще власноруч їх прибере!
Відповісти
Стане легше????
Відповісти
Останні новини
У Ковелі зі щита «воїна-асвабадітєля» хочуть зняти серп і молот
17 листопад, 2017, 12:08