«Волиньгаз» залишають кваліфіковані кадри через малу зарплату

«Волиньгаз» залишають кваліфіковані кадри через малу зарплату
ПАТ «Волиньгаз» гостро відчуває недостачу кваліфікованих кадрів. В 2017 році з компанії звільнилось вже майже 90 фахівців.

Основною причиною відтоку фахівців є невисокі зарплати газовиків, - повідомили на підприємстві.

Середня заробітна плата працівників «Волиньгазу» є на 25% нижчою за середню зарплату на енергетичних підприємствах в області. Зараз вакантними залишаються позиції висококваліфікованих фахівців, які можуть виконувати газонебезпечні роботи.

«Газорозподільна компанія обстежує десятки кілометрів газопроводів, служба «104» за перше півріччя 2017 року виїхала на майже 6000 викликів. Тому саме від професіоналізму нашого персоналу залежить безпека людей. Але втримати професіоналів з такою наднизькою зарплатнею ми не в змозі, - каже директор технічний ПАТ “Волиньгаз” Сергій Галянт.

На цей час в компанії відкритими залишаються понад 60 вакансій. Серед найбільш затребуваних професій – слюсарі з експлуатації та ремонту підземних газопроводів та слюсарі з ремонту та обслуговування газового обладнання.

На думку технічного директора Регіональної Газової Компанії Артема Компана, пом'якшити проблему можна за рахунок введення звичайної, європейської практики тарифоутворення, коли тариф не залежить від обсягів розподілу газу - тобто використати один з варіантів плати за користування газовими мережами.

Довідка

Публічне акціонерне товариство «Волиньгаз» - єдина на території Волинської області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ «Волиньгаз» експлуатує 8 тис. км. газових мереж. У 2016 році підприємство протранспортувало близько 300 млн. м. куб. природного газу.

ПАТ «Волиньгаз» є одним з найбільших роботодавців області. Підприємство в списку найбільших платників податків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Запитайте, яка така "мала" зарплата в гялянта??? Дуже вже великий переживальник за своїх працівників, блін!!
Відповісти
Хто заважає підняти зарплату? Значить таке керівництво, що не може розумно керувати розподілом коштів. Це взагалі обурює коли начальство починає пояснювати, що працівники йдуть через низьку зарплату.
Відповісти
З яких пір робітників в волиньгазі стали називати ФАХІВЦЯМИ? А фахівці в горгазі якраз непогане бабло зашибають. І галянт-другий, після начальника.
Відповісти
Ви єдині тому, що монополісти. Як будуть риночні відносини і у вас з"являться конкуренти, тоді новим компаніям всього буде вистачати, тобто і людей і заробітної плати.
Відповісти
Газовикам треба розібратись у власному житті! За 2 останні роки провели 2 скорочення працівників, а тепер ниють, що людей не вистачає! Живіть і працюйте спокійно і люди у вас будуть.
Відповісти
З яких то пір Галянт займається кадровими питаннями ? Невже проблема безпечної експлуатації мереж вже вирішена ? А не забагато у вас начальників і кабінетних пац...в ? Переведіть їх на кваліфікованих " фахівців " і проблема буде вирішена
Відповісти
Плинність кадрів для сучасного підприємства - нормальне явище. Не вистачає слюсарів ? Направляйте на дільниці інженерів і начальників,яких у Волиньгазі більш ніж достатньо.
Відповісти
Останні новини
«Волиньгаз» залишають кваліфіковані кадри через малу зарплату
20 листопад, 2017, 19:45