Із палаючого будинку немовля врятував випадковий перехожий

Із палаючого будинку немовля врятував випадковий перехожий
У Харкові перехожий витяг немовля з охопленого полум'ям будинку. Незнайомця покликали на допомогу двоє переляканих хлопчиків віком 2 і 3 роки, які пояснили, що хаті лишилася їхня 8-місячна сестричка.

Про це повідомляє ТСН.

Кадри порятунку зафіксувала камера спостереження сусідів. «Буває таке: спочатку робиш, а потім думаєш», - коментує свій учинок 40-річний Дмитро Микитченко.

Він зізнався, що не відчував страху, а думав лише про пошук у диму дитини. «На ліжку лежала. Я її просто схопив – і на вихід», - розповів рятівник.

Маленька Поліна була обпечена, але дихала. Швидка з місця подій забрала її разом із дорослішими дітьми, однак урятувати немовля не змогли, бо в неї було 50% опіків шкіри – дитинка померла в лікарні.

Їхня мати з'явилася, коли вогонь уже загасили. Жінка переконувала, що відійшла ненадовго. «Вона в своїх поясненням зазначає, що вона пішла у справах», - розповів представник поліції Костянтин Шеремет.

Однак власниця будинку, камера якої зафіксувала пожежу, наполягає на тому, що жінки не було вдома кілька годин. «Пішла об 11:30, а прийшла майже о 13:30», - каже сусідка Діана Авдєєва.

Старші діти, котрі й кликали дорослих на допомогу, наковталися їдкого диму, але житимуть. «Діти у свідомості, поводяться адекватн», - розповів завідувач відділенням обласної дитячої клінічної лікарні Сергій Бевз.

Понад добу діти провели в лікарні самі, лише потім до них навідався батько. Сусіди не вважають родину неблагонадійною, однак і не розуміють, чому маленьких дітей залишили на самоті. Тим часом пожежники припускають, що причиною трагедії стали дитячі пустощі з сірниками.

Поліція не має претензій до 32-річного батька малечі, бо він під час пожежі працював на заводі. Натомість дії 29-річної мами-домогосподарки правоохоронці розцінили, як злісне невиконання батьківських обов'язків. Але затримувати чи забирати дітей у жінки не будуть, бо ж родина ніколи не потрапляла в поле зору правоохоронців.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я в шоці.Це ж треба додуматись лишити таких малих дітей самих вдома
Відповісти
Останні новини
Із палаючого будинку немовля врятував випадковий перехожий
02 грудень, 2017, 08:00