Протестувальники можуть заблокувати «Ягодин»

Протестувальники можуть заблокувати «Ягодин»
Біля пункту пропуску «Ягодин» на Волині та «Рава-Руська» на Львівщині на 9 січня запланована акція протесту із перекриття руху.

Акція може відбутися 9 січня о 09:00, - пише Район. Любомль.

Захід організовують противники закону №6776-д про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону. Згідно з положеннями цього закону, для перевезення товару на суму більше 50 євро особа має пробути у Польщі не менше доби.

Мітингувальники попереджають завчасно, бо так сподіваються попередити більшу кількість людей, що перетинатимуть кордон, а також і привернути до себе охочих приєднатися до акції.

Протест буде цілодобовим. Зі слів організаторів, таким чином хочуть привернути увагу до проблеми безробіття у прикордонних регіонах. Адже поїздки по ту сторону кордону залишаються єдиним джерелом заробітку тутешніх жителів.

Довідково:

Із 1 січня 2018 року набрав чинності закон про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону. Тепер правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в'їжджає в країну не частіше, ніж 1 раз на 72 години. За більш частого в'їзду без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Їдьте в Польшу на нормальну роботу а не контрабандою займаєтесь!
Відповісти
Тих "прикордонщиків" вже ботагом на роботу не загониш тільки й звикли до контрабанди! Наводьте вже лад з тими спекулянтами! "Адже поїздки по ту сторону кордону залишаються єдиним джерелом заробітку тутешніх жителів." От-же відмазку придумали :))) Що тут скажеш Україна... :(
Відповісти
Не кожен може кинути свою домівку і дітей та їхати на чужину робити на пана. Треба щоб люди мали можливість заробити копійку вдома і якщо влада для цього нічого не робить то хай хоч за шию не хапають
Відповісти
А як бути звичайним громадянам, які їдуть через кордон у приватних чи службових справах? Через таких "заробітчан" створюються довжелезні черги простоювати в котрих необхідно не одну добрячу годину!
Відповісти
Ви пропонуєте закрити очі на явну контрабанду, не сплату мита, за яке, до речі, сьогодні відновлено дорожнє покриття на Львів, В-Волинський, планово на Ковель, тобто ви хочите, щоб в нас крали і клали собі в кишеню митники і контрабандисти? Нехай платять через банк мито і везуть. Чи то вже не вигідно? Звісно, адже ці товари переміщуються не для власних потреб, а цілий чорний бізнес на тому заснований, з логістикою, складами, утримують ці бізнеси бувші митники, прикордонники та СБУшники. То абсолютно відома інформація ВСІМ в прикордонній зоні. А ці страйки - це проплачені акції контрабандистів. Їздіть раз на 4 дні і всіх проблем, чого кіпіш? І взагалі ДФС має перевірити, звідки гроші в громадян на щоденні покупки за кордоном на суму 500 євро? Це ж 15000 євро на місяц громадянин витрачає? Звідки ДОХОДИ, якщо жаліються і страйкують, що ніби то немає за що жити?
Відповісти
Я з Вами згідний. Але подивіться на тих сірих пенсіонерів і молодь яка не має достойної роботи, не від хорошого життя вони їдуть за тим довбаним товаром і гниють в чергах замість того щоб отримувати достойну пенсію і гідну зарплату на офіційній роботі.
Відповісти
Коли вони перестануть працювати на організовану злочинну групу контрабандистів - то почнуть самі шукати шляхи виходу, іти на роботу, створювати бізнес, бо легше спихнути на державу, ніж працювати самому.
Це парадокс - грошей не маємо, роботи не маємо, жити немає за що, але щодня (!!!) купуємо і веземо товар на 500 євро...де ж ви їх берете тоді? І куди діваєте ті товари??? Це ж ніби то для власного споживання!
Тому і держава бідна, бо доходи не в казну, а в кишеню.
Відповісти
Ну добре, а якщо людина буде вертатись рейсовим автобусом 9-го з Польщі - їй що пропонується - добу сидіти в автобусі? - Тобто заручниками незадоволених знов мають бути ті самі люди, яким не пощастило випадково бути там чи як? То за заручників передбачена відповідальність інша. Не подобається закон - блокуйте урядові споруди, прості люди до чого тут? Барижнічайте собі, а людей в автобусах навіщо мучати - ви думаєте, що здобудете собі прихильників таким чином?
Відповісти
Мирна акція протесту і блокування транспортних магістралей - це принципово різні речі. На першу громадяни мають право, а за доуге передбачено кримінальну відповідальність. Пора поліції робити свою роботу. Хай бастують на узбіччі. То не заборонено.
Відповісти
Їдьте в Київ до ради і там перекривайте !!!!
Відповісти
Давно потрібно було це зробити. Полішуків на роботу зараз і палкою не заженеш.
Відповісти
До людей які дуже мудрі,)) ваші товари айфони, чаї. кави, і одяг, також ваша побутова техніка і дешеве мясо і продукти які ви їжте, подорожчає в рази, і це відібється на вашому гаманці, будете пахати і заробляти більше, і будете їсти наші підроблені продукти !
Відповісти