Міліціонера-фальсифікатора вивели на чисту воду

Міліціонера-фальсифікатора вивели на чисту воду
Щодо оперуповноваженого сектору карного розшуку одного із міськрайвідділів УМВС лейтенанта міліції Б. прокуратура Волині порушила кримінальну справу.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

З’ясувалося, що він вилучив з матеріалів перевірки справжні пояснення потерпілої, аби не псувати картину статистичної звітності нерозкритим злочином.

Потерпілою була мешканка районного центру, яка звернулася до міліції, оскільки її квартиру обікрали.

Згаданий правоохоронець власноручно написати пояснення від її імені про те, що збитків їй не завдано і з квартири нічого не зникло.

На підставі цього сфальсифікованого пояснення міліціонер виніс незаконну постанову про відмову в порушенні кримінальної справи, укривши таким чином злочин від обліку.

Усі ці обставини з'ясувалися, коли жіночка, здивована тим, що крадіїв не шукають і шукати не будуть, звернулася в прокуратуру.

Прокуратура незаконну постанову про відмову в порушенні кримінальної справи скасувала та одночасно порушила кримінальна справа за фактом крадіжки майна.

Як повідомив заступник прокурора області Сергій Масалов, кримінальна справа щодо правоохоронця порушена за ознаками злочинів, передбачених частиною 3 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) та частиною 1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Зараз у справі триває досудове слідство.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міліціонера-фальсифікатора вивели на чисту воду
13 січень, 2012, 11:49