Назвали професії з найнижчою зарплатою в Україні

Назвали професії з найнижчою зарплатою в Україні
Виконуючий обов'язки голови Державного центру зайнятості Валерій Ярошенко назвав професії лікаря, вчителя і вихователя з найнижчою зарплатою.

Таку інформацію він заявив на прес-конференції, - повідомляють Українські новини.

"Найбільший попит на вакансії в Україні серед кваліфікованих робітників: швачки, електромонтери, електрозварники, слюсарі, токарі, пекарі, водії, малярі. Оператори котелень", - сказав Ярошенко.

В сфері послуг найбільш затребуваними є:

продавці
кухарі
офіціанти
бармени
молодші медпрацівники
перукарі

"Сьогодні найнижча заробітна плата у медсестер, лікарів, вчителів і вихователів. І на жаль, вона абсолютно не відповідає інфляційним процесам, які сьогодні є в країні. Це дуже низькі зарплати", - додав він.

За словами Ярошенка, найвища середня зарплата в Києві, далі йде Київська, Запорізька, Дніпропетровська, Полтавська області.

Також Ярошенко заявляє, що 45% безробітних, які стоять на обліку, мають вищу освіту, а у великих містах - 80%.

"Сьогодні в Державній службі зайнятості на обліку в середньому перебуває близько 45% людей із вищою освітою. А у великих містах, таких як Київ, Харків, Запоріжжя, цей відсоток понад 80", - сказав Ярошенко.

З його слів, в основному в службі перебувають вакансії трудових професій, у зв'язку з чим є дисбаланс між попитом та пропозицією, що не дозволяє швидко й ефективно працевлаштовувати безробітних.

Як повідомляли Українські Новини, у НБУ заявили про те, що підвищення мінімальної зарплати до 4 200 гривень і пенсій додасть 1,6 в. п. до інфляції.

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявляє, що на перерахунок пенсій військовослужбовцям у 2018 році необхідно 10 млрд. гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Особливо у вчителів малі з/п, а про лікарів взагалі мовчу.
Відповісти
А ще найнижчу зарплату мають монтери Волинської філії Укртелекому-мінімальну.
Відповісти
Але лікарі собі будинки будують на Шацьких озерах за цю "малу" зарплату.
Відповісти
вчителі - олігархи поставали якась неправдива інформація
Відповісти
У вчителів низька зарплвата? Спробуйте в Луцьку вчителем на роботу піти.. Якщо там так пагано, чому нема ваканісій і без знайомств на роботу не візьмуть?
Відповісти
Ну це з якої сторони подивитись. Скільки годин в день працювати. Робити половину дня з держвихідними, відпустками і ще жалітись. Тоді є вибір йти працювати в приватної особи, де все за свій рахунок і повний день. Вибір є завжди.
Відповісти
Величезне щастя за 3000-4000 вчити та виховувати ваших не вихованих діточок, яких немає кому виховати, бо ж батьки увесь день працюють в приватної особи... ще й всі нерви всі згризуть ці ж батьки: не така оцінка, не так урок провели і т.д. А вихователям групи продовженого дня вчити і бути на роботі доти, доки батьки не задають, що у них є діти і їх потрібно забрати. Ніби у вихователів немає власної сім'ї. І ніякої подяки, натомість ще й "брудом поливатимуть вдячні батьки та діти" за копійки.
Відповісти