Два пункти обігріву для Луцька достатньо, – посадовець

Два пункти обігріву для Луцька достатньо, – посадовець
Весна стартувала морозами — стовпчик термометра добігав до -20.

Чи всі змогли пережити таку температуру – з’ясовувало Суспільне Волині.

«На сьогоднішній день нараховується 41 офіційний пункт обігріву. У Луцьку їх знаходиться три. У кожному населеному пункті місцева влада визначає, скільки потрібно пунктів обігріву, визначає їхні адреси, де вони повинні бути розташовані і забезпечує їхню роботу», – розповідає начальник сектору взаємодії із громадськістю Володимир Нестеров.

На вулиці Данила Галицького, 18 знаходиться територіальний центр соціального обслуговування. Перший пункт обігріву безпритульних. Його директорка каже: безхатьки звертаються, але нечасто. В холод тут нікому в обігріві, їжі і теплих речах не відмовляють.

«У понеділок прийшли двоє молодих хлопців, безхатченки. В одного був повністю відморожений палець, він уже почорнів і було видно кіску. Ми звернулися у медичний заклад. Зараз хлопець госпіталізований. Можливо, на даний час і про оперований. Ми надали йому теплі речі», – розповіла Галина Шатецька.

На вулиці Станіславського, на території церкви, діє єдиний у місті пункт нічного перебування. Кожен, хто бажає переночувати тут, повинен мати дві меддовідки та бути тверезим.

«До нас може прийти будь-хто, хто не має житла. Перед тим від приходить до нас і бере довідки. Іде в тубдиспансер і в інфекційну лікарню. Якщо здоровий і тверезий – сюди. Є випадки, що прийдуть напідпитку, починають стосунки з’ясовувати. З ножами вже були, мусиш виганяти, або поліцію викликаємо», – розповідають там.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Луцької міської ради Юрій Кирилюк розповів, що для міста двох пунктів обігріву вистачає.

«Пункти обігріву – вони у нас і при жеках є. Туди можна зайти погрітися, попити води, чаю гарячого, а також у лікарнях, у поліклініках. Є розпорядження про надання допомоги і обігріву громадян, які звертаються. Безхатьки йдуть туди, де вони постійно звикли бувати. Ми це побачили, і не використовуємо зараз Винниченка 39, бо вони туди не звертаються», – каже він.
За прогнозами волинських синоптиків, морози протримаються до кінця тижня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Два пункти обігріву для Луцька достатньо, – посадовець
02 березень, 2018, 12:08