Представили проект реконструкції Театрального майдану в Луцьку

Представили проект реконструкції Театрального майдану в Луцьку
Роботи над проектом з реконструкції Театрального майдану тривали упродовж трьох років.

Проект опублікували на сайті архітектурної майстерні «Балан і Стельмащук».

Проект має на меті організацію в центральній частині міста публічного простору – багатофункціональної території для відпочинку та проведення загальноміських заходів.

На даний час Театральний майдан фактично є транзитною зоною між вулицею Лесі Українки та проспектом Волі, та частково виконує роль неорганізованої автостоянки. Площа не відповідає критеріям ні рекреаційної території, ні території для проведення масових заходів.

Освітлення площі недостатнє, освітлюються лише магістральні вулиці, а центральна частина, включаючи пам’ятник Лесі Українки знаходиться в темній зоні. Частину освітлення майдану беруть на себе гірлянди святкової ілюмінації, а також відбите світло вітрин та реклам магазинів.

«Функції території масових заходів площа виконує кілька разів на рік, та тільки за умови монтажу на ній додаткових конструкцій – сцени, торгових павільйонів, тощо», - йдеться у повідомленні.

Тож архітектори пропонують перетворити транзитну пішохідну зону на публічний простір, з виділенням місць соціальної активності і відпочинку, спілкування та релаксації.

Проектом передбачено створення фонтану, сучасно оформленої території для активного та пасивного відпочинку, рекреаційної зони з лавами для відпочинку поза межами транзитних пішохідних напрямків, оптимізація транспортних потоків з організацією автостоянок, відчутне збільшення площі зелених зон

Крім того, проектом передбачається багатофункціональність території публічних заходів. Це частина території майдану – сухий фонтан із світло-динамічною програмою. В той же час при вимкнених насосах це площа, що забезпечена умовами для відпочинку і навіть невеликою трибуною – «форумом», обладнаним системою підсилення звуку, яка може виконувати функцію літнього театру, місць проведення фестивалів, або віче, обговорень та громадських слухань.

Нині ця територія не використовується та зайнята бетонним коритом непрацюючого фонтану.

Передбачається також значне збільшення площі озеленення на майдані, створення нових клумб та газонів. Ці дії не перешкоджатимуть функціонуванню майдану як публічного простору та транзитної зони. Передбачається також архітектурні домінанти на осях вулиць Лесі Українки та Винниченка.

Пропонується заміна мощення площі на елементи з натурального каменю. Масштаб елементів мощення та їх колір створюють ритміку, що підкреслює основні осі площі та транзитні напрямки.

«Передбачене місце для монтажу тимчасової сцени, яка встановлюється при підготовці масових заходів. Майданчик забезпечений джерелом електроенергії та орієнтований на рекреаційну зону, обладнану місцями для сидіння. На нашу думку, запропоновані заходи суттєво змінять Театральний майдан міста Луцька, перетворивши його з транзитної зони на елемент публічного простору та улюблене місце відпочинку лучан та гостей міста», - зазначають автори проекту.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
там досить недавно переклали бруківку. ваш проект х8йня панове повна
Відповісти
А де давно обіцяні підземні переходи ?
Відповісти
Какашка, все те саме, що і зараз є, один фонтан добавили
Відповісти
Дебіли кожні 10 років перекладають плитку і нав`язують селюцькі уявлення про "красіво".
Відповісти
"публічного простору – багатофункціональної території для відпочинку"

одне й те саме пишуть в кожному проекті.

Замість відновити старовинний Луцьк село ліпить свою шароварщину якістю -1, а ціною 100 000 баксів за метр квадратний.
Чого чекати від людей вершиною життєвого успіху яких є чорний джип.
Відповісти
навіть на макетах не наважуються порубати комуняцькі йолки, які колишній зруйнований парк-сквер перетворюють в сільський закоулок перед рідним поліщуку лісом.
Відповісти
Був у Хмельницькому 10 років назад - там вже тоді зроблено було капітальну реконструкцію центру років як з п`ять.
Зроблено на 100 років.
А у Луцьку під Евросоюзом село селом.
Село в головах.
Відповісти
Трибуни робити не можна, там потім малолєток не виживеш звідти, людям місця там не буде.
Фонтан може і треба.
Але якщо укропівська дерибанда не вкраде на тому 50% грошей, то нічого реконструювати не будуть.
Вони вже ялинку прикрасили, на 600 тисяч, а за минулої влади завжди обходились до 150.
Скотиняки...
Відповісти
Навіщо добавляти зелені зони напроти ялинок та біля бімбома а світла таки добре добавити
Відповісти
А мені подобається підхід проектантів. Кілька варіантів фасадів, кілька варіантів підсвітки, два генплани зовсім різні,(один правда відверто слабенький), видно що думали спеціалісти. Велика робота. Є над чим подумати. Обговорення буде, як я розумію, от і висловимо зауваження. Хто може і розуміється на цьому. Як для старту- молодці!
Відповісти
Як можна було за три роки таку фігню зробити?! Всього 5-6 лавочок, з них половина - біля дороги - дуже приємно сидіти і дихати газами! (Ще й врізано поближче до перехрестя - якщо хтось вилетить машиною, то шоб точно на тих хто на лавочці!)

Повернути фонтан - геніально. Але за місяць модна було намалювати (якщо не за тиждень).

А от замінити ПЛИТКУ НА НАТУРАЛЬНИЙ КАМІНЬ - оце да - геніальна ідея. Зразу краще відпочивати стане на головній площі міста, тіньо появиться і не так загазовано буде! Тьху! Впарюють фігню, ще й ми за неї платити будем!

Даєш відкритий конкурс ідей - можна не всю площу зрау,можна куточками. Але НЕ МОЖНА одному підряднику все відвоидити. Бо по суті НІЧОГО не змінилось.

Пишуть про парковку - тип машини там ставлять - а на новому плані в тому місці ВСЕ ТАК САМО!
Відповісти
Останні новини
Представили проект реконструкції Театрального майдану в Луцьку
20 березень, 2018, 02:49