Багатоквартирний старий будинок у Володимирі розвалюється

Багатоквартирний старий будинок у Володимирі розвалюється
У будинку-розвалюсі у Володимирі-Волинському мешкає родина загиблого на війні волинянина.

Про це у Facebook написала Ірина Смірнова.

«Це як трофічна язва, яка ніколи не заживає... Будинок-привид (як його прозвали люди і стараються обійти стороною). Тепер він перетворився на будинок жахів... Драгоманова, 35...Там і досі проживає моя мама, старша донька, в якої тато віддав життя за Україну! Щоб щось змінилось в цій країні! Віддав життя, щоб стало жити краще і легше! Хіба це життя в таких нелюдських умовах?! Чого тільки вартувало пережити цьогорічний холод!» - обурюється жінка.

В дописі йдеться: «Тепер щоб добратися до квартири на другому поверсі, треба пережити немало страху. Вчора мешканцям, які там залишились, без попередження відключили світло у під'їзді. Запропонували провести за власний кошт. Зорієнтували на 3000 грн. Там і так вся проводка йде поверху, бо весь час вибиває світло, вистрілюють лампочки.Хто дає такі вказівки?! За комунальні платежі боргу нема, переплати, в тому числі і за світло!»

«Це не будинок, а боротьба за виживання. В якій країні ми живемо? В якому столітті? Чи, можливо, там не люди лишились виживати?» - зазначила Смірнова.

Виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради наводить спростування інформації:

Родина Сергія Смірнова, який загинув на сході України, виконуючи свій конституційних обов’язок з захисту територіальної цілісності держави, як і ряд інших сімей, дійсно проживала у аварійному будинку за адресою вул.Драгоманова, 35. Міська влада, тримаючи на контролі стан житлового фонду у місті, розпочала діяльність по переселенню мешканців вказаного будинку ще задовго до початку АТО та тих прикрих і непоправних втрат, які родина понесла у зв’язку з загибеллю голови сім’ї.

Так, коли у домі залишались заселеними три квартири мешканців, серед яких і Смірнови, міською радою було придбано відповідну кількість трикімнатних квартир у інших будовах міста: одну в новобудові, дві – на вторинному ринку. Шляхом витягування жеребків за присутності комісії ці три родини розподілили між собою запропоноване їм міською радою житло. Сім’я Смірнових від цієї квартири відмовилась, аргументуючи небажанням отримувати житло на вторинному ринку, та залишилась проживати у аварійній споруді.

На жаль, у зв’язку з військовими діями на Донбасі, родина втратила годувальника. Міська влада намагалась зробити усе, аби забезпечити належні умови проживання сім’ї Героя.

Зокрема, у листопаді 2016 року виконавчим комітетом міської ради ухвалено рішення № 346 «Про надання компенсації на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь у в антитерористичній операції, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов», відповідно до якого Ірині Смірновій надано грошову компенсацію за рахунок коштів державного бюджету в сумі 535 359 гривень, зі спецфонду міського бюджету виділено 123 133 гривні. За ці кошти вдова загиблого у АТО придбала квартиру загальною площею 66,9 м2 по вулиці Луцькій у місті Вололимирі-Волинському.

Проживаючи у цій квартирі разом з молодшою донькою Аліною, Ірина Смірнова користується пільгами на житлово-комунальні послуги в межах передбачених законодавством норм в розмірі 50Х50% з державного та міського бюджетів, тобто, не здійснює оплату послуг за власний кошт.
У липні 2017 року виконавчим комітетом міської ради ухвалено наступне рішення - № 237 - «Про надання компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей», яким доньці Ірини Смірнової Крістіні, яка на той час уже досягла повноліття, надано кошти з держбюджету у сумі 487527 гривень, а в вересні того ж року з міського бюджету додано 112 131 гривню. За ці кошти донька загиблого придбала квартиру у місті Луцьку загальною площею 60,6 м2.

При всьому цьому мати Ірини Смірнової дійсно досі прописана у квартирі у аварійному будинку. Крім того, Ірина Смірнова як вдова загиблого учасника АТО, отримала у місті земельну ділянку під забудову площею 911м2.

Тож вважаємо, що допис жінки є не надто коректним по відношенню до влади міста Володимира-Волинського.

Крім того, роз’яснюємо ситуацію, яка спровокувала такий виступ у соцмережах. Працівниками ЖЕК №1 при черговому огляді будинку, який хоч і є аварійний, але на цей час не підлягає демонтажу через наявність у ньому квартир приватної власності, було виявлено факт безоблікового використання електроенергії на освітлення місць загального користування, тобто, сходинкової клітини. У квартирах відключення електроенергії не проводилось.

Самовільне підключення до електромереж власників квартир може призвести до фінансових збитків підприємства та штрафних санкцій від філії ПАТ «Волиньобленерго». Звичайно, працівниками ЖЕК було прийняте рішення про припинення споживання користувачами необлікованої електроенергії. 28 березня з мешканцями будинку було погоджено питання можливості відновлення постачання електрики для освітлення місць загального користування, але через підключення до квартирних засобів обліку електроенергії. Вважаємо, що дії працівників ЖЕК відповідали вимогам та нормам законодавства.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: будинок
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Багатоквартирний старий будинок у Володимирі розвалюється
28 березень, 2018, 00:01