Розповіли, скільки декларацій з лікарями підписали лучани

Розповіли, скільки декларацій з лікарями підписали лучани
Стало відомо, скільки лучан уже оформили декларації із лікарями-терапевтами та сімейними лікарями.

Про це розповів 5 квітня під час прес-конференції начальник управління охорони здоровя Луцької міської ради Микола Якимчук.

За його словами, уже тисяча лучан визначились із лікарем та уклали з ним відповідний договір. Микола Якимчук додав, що цей процес триватиме протягом наступних кількох місяців.

Також ішлося про те, що ажіотажу та великих черг у медзакладах нема, а медичну допомогу, особливо невідкладну, отримуватимуть усі, без винятку.

Також Якимчук розповів, що будуть зелені і червоні списки. У перший увійдуть ті, що вже оформив декларації, а в другі – ті, хто не зробив це. Люди із червоного списку також отримуватимуть фінансову підтримку від держави, але вона буде значно меншою, ніж у «декларантів». Так пацієнти із зелених списків отримуватимуть в середньому 370 гривень, а із червоних - 240.

На думку посадовця, це буде стимулом підписувати декларації. Якимчук зауважив, що процедура оформлення займає близько 15 хвилин, для цього треба мати з собою паспорт та ідентифікавційний код. Декларація укладається у двох примірниках, один з яких залишається у лікаря, а інший - у пацієнта.

Головний лікар комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Лідія Кривдік додала, що у їхньому закладі для цієї процедури виділили окремий кабінет, у якому працює реєстратор, тож проблем із укладанням декларацій нема.

Головний спеціаліст відділу організації надання медичної допомоги та режимно-секретної роботи Микола Берник розповів, що при зміні лікаря хворі, які користуються програмою «Доступні ліки», все одно отримуватимуть свої медикаменти.

Також під час конференції стало відомо, що якщо людина за рік не хворіла, то виділені на неї кошти нікуди не пропадатимуть, а накопичуватимуться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли, скільки декларацій з лікарями підписали лучани
05 квітень, 2018, 11:35