У Ковелі відкрили меморіальну дошку загиблому атовцеві

У Ковелі відкрили меморіальну дошку загиблому атовцеві
У Ковелі на фасаді школи №5 відкрили меморіальну дошку на честь загиблого в АТО Олексія Тарасюка.

Про це повідомили у Ковельській міськраді.

Народився Олексій у Ковелі. Після школи здобув спеціальність фельдшера у медичному коледжі. Був одружений, виховував донечку. У нього було звичайне мирне життя, поки в нього не увірвалась війна.

А 9 квітня 2014 року його було мобілізовано до лав Збройних сил України на посаду фельдшера у 51-шу ОМБр Сухопутних військ. А в серпні 2014-го він загинув у бою поблизу Іловайська.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені в захисті державного суверенітету Олексій Тарасюк нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Згадати подвиг Олексія, висловити співчуття та щиру вдячність рідним прийшли представники міської влади, старшокласники та вчителі ЗОШ № 5, військові, громадськість.

Право відкрити меморіальну дошку надали бойовим товаришам, які теж пройшли чимало випробувань війною.

Анатолій Маринюк, який особисто знав Олексія, закликав усіх берегти пам’ять про нього, не забувати, якою ціною здобувається зараз мир в Україні.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблого Героя.

Представники духовенства Української православної церкви КП освятили меморіальний знак. Присутні поклали живі квіти.

Колишній однокласник Олександр Кістенюк пригадує: «Олексій був дуже активним. Часто разом виступали на спортивних змаганнях. У нас з ним все завжди вдавалось. Він був чудовим, надійним другом. А ще - чуйний, усім прагнув допомогти. Був міцним хлопцем, тож завжди ставав на захист своїх товаришів».

Приєднується до розмови ще одна однокласниця Анна Дячук: «Мені ще досі не віриться, що його немає. Про нього можна говорити лише хороше. Він ніколи нікого в класі не образив. Олексій - надзвичайна людина. Ми за ним сумуємо».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.