Падають на голови: у Луцьку демонтують аварійні пілони

Падають на голови: у Луцьку демонтують аварійні пілони
У Луцьку демонтують пілони з цегли, які встановлені з порушеннями та можуть впасти на голови містянам.

Про це йшлося 13 квітня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Голова комісії Андрій Козюра розповів, що декілька тижнів тому на проспекті Соборності, 38 під час сильних вітрів стався обвал двохметрового пілону, розміщеного на дев’ятому поверсі будівлі. Це стало підставою, аби обстежити такі ж конструкції у сусідніх будинках. Під час обвалу ніхто не постраждав, а самі конструкції, за словами директора ТОВ «М.Ж.К.» Валерія Ковалюка були встановлені із порушеннями, адже кладка з цегли була нічим не перев’язана.

Головний архітектор міста додав, що у неї мала б бути закладена арматура, яка не дозволила б пілону зруйнуватись. Проектував цю конструкцію «Дніпроміст».

Як виявилось, на будинках на Соборності, 42 і 42 А розміщені такі ж небезпечні пілони. Жителі вже телефонували зі скаргами, що вони хитаються від вітру.

Після обговорення проблеми, комісія рекомендувала балансоутримувачу будинку № 38, ДСНС, «М.Ж.К» та департаменту ЖКГ демонтувати вказані пілони протягом 14 календарних днів і на їх місці облаштувати парапет.

Крім того, комісія рекомендує провести обстеження пілонів на будинках № 42 і 42 А і повідомити комісію про наслідки обстежень протягом двох тижнів, аби уникнути обвалу та зберегти життя людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Падають на голови: у Луцьку демонтують аварійні пілони
13 квітень, 2018, 13:10