Працедавців просять виводити на чисту воду безробітних махінаторів

Працедавців просять виводити на чисту воду безробітних махінаторів
Волинських роботодавців закликають інформувати про сумнівні прохання людей, які приходять за направленням із служби зайнятості.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, - повідомили у прес-службі облради.

Депутати рекомендували до розгляду на сесії проект «Про Територіальну програму зайнятості населення Волинської області на період до 2020 року». Директор департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Гобод наголосила, що наразі немає державної програми зайнятості, але регіональний проект написали з врахуванням прогалин попередніх програм. програма передбачває заходи з підвищення рівня професійнотехнічної освіти, в тому числі із застосуванням дуальної форми навчання. Великий акцент пропонується спрямувати на роз'яснювальну роботу з безробітними та роботадавцями.

Депутати також підтримали проект рішення «Про затвердження звіту з виконання Територіальної програми зайнятості населення Волинської області на період до 2017 року». Розробники Програми запевняють, що проект не виконаний повною мірою. Причина - процеси переформатування влади у період 2014-2015 років.

Під час обговорення депутати піднімали питання щодо реальної зайнятості населення.

«Більшість людей, які стоять на обліку, працюють у Польщі. До нас приходять чимало людей, які стоять на така званій біржі, але вони не працевлаштовуються, а просять поставити відмітку про те, що вонит не підходять для роботи в нашій лікарні», - зазначив головний лікар Ратнівської райлікарні, депутат облради Михайло Бегаль.

Між тим, директор обласного центру зайнятості Роман Романюк закликає роботодавців не чинити так, аби в центрах зайнятості була інформація про особисту відмову претендента на вакансію.

«Після двох особистих відмов людину знімають з обліку», - пояснив директор центру зайнятості. Він також запевнив, що служба зайнятості спільно з прикордонниками відслідковує міграцію безробітних.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нєх Романюк влаштовує облави на непрацевлаштованих працівників та штрафує керівників підприємств на понад 100 тис. грн. за кожного - заодно і б"юджет поповниться...
Відповісти
Останні новини
Працедавців просять виводити на чисту воду безробітних махінаторів
24 травень, 2018, 05:52