Зайві речі у нашому житті – що треба забути*

Зайві речі у нашому житті – що треба забути*
Часто у своєму житті ми витрачаємо час на речі від яких ні користі, ні зиску. Проаналізувавши поради експертів сервісу Твої Гроші, можемо дати вам наступні корисні поради.

1. Не намагайтеся завжди доводити свою правоту. Багато хто з Вас не може змиритися з тим, що інші люди теж мають свою точку зору, свою правоту. Ви готові поставити під загрозу не лише дружні стосунки, але й заподіяти біль, спричинити стрес. Від свого, все ж таки, важко відмовитися. Зупиніться, воно того не варте.

2. Звільніть себе від постійного контролю. Не намагайтеся постійно все тримати під своїм контролем. Дозвольте своїм рідним, близьким, друзям або просто знайомим з вулиці бути собою, такими, якими вони є. Будьте готові відпустити ситуації, події, людей.

3. Ніколи не перекладайте на когось свою провину. Візьміть всю відповідальність за своє життя на себе самого. Не можна звинувачувати когось за те, чого Ви не маєте або маєте, відчуваєте чи не відчуваєте, робите чи не робите. Не витрачайте зайву енергію на такі непотрібні речі.

4. Звільніться від негативних думок і не ведіть негативну розмову із самим собою. Якби всі ми знали, як багато шкоди завдають нам наші негативні думки і емоції, то навчилися б керувати ними. Не піддавайтеся всьому, що пропонує Вам Ваш мозок. Повірте в те, що Ви здатні на більше.

5. Не треба скаржитися. Викиньте з голови всі думки про те, що можна на когось скаржитися. Не звинувачуйте, що хтось може зробити Вас нещасним, будь то люди чи обставини. Ніхто і ніщо не може зробити Вас сумним і пригніченим. Тільки Ви самі здатні викликати у себе ті чи інші почуття.

6. Назавжди відмовтеся від критики. Ніколи не критикуйте людей, які не схожі на Вас. Кожний має право бути особистістю, всі ми різні.

7. Не намагайтеся справити на когось враження. Не вдягайте чужу маску, не прикидайтеся іншим. Завжди будьте самим собою, полюбіть своє Я.

8. Не чиніть опір змінам. Зміни – це нормальні явища. Вони необхідні, вони дають нам змогу рухатися далі, допомагають щось усвідомити, зрозуміти, переоцінити, змінити на краще.
9. Не вішайте на людей ярлики. Ніколи не вішайте на людей ярлики. Не робіть висновки з того, чого не знаєте чи не розумієте. Постійно відкривайте свідомість для чогось нового.

10. Не тримайтесь за минуле. Це дуже складно. Особливо в тому випадку, коли минуле значно краще, ніж сьогоднішній день. Потрібно мужньо прийняти сам факт того, що сьогоднішній день – це все, що у Вас є, поки що. З думками на краще зробіть крок у завтрашній день.

11. Відженіть страхи. Зрозумійте, що страх – це тільки ілюзія, Ваша уява. Насправді його не існує, Ви самі собі його вигадали. Розставте все на місця у своєму внутрішньому світі.

12. Ніколи не виправдовуйтесь. Викиньте виправдання зі свого життя. Найчастіше саме вони стають причиною наших обмежень.

13. Не живіть своє життя очікуваннями інших. Занадто багато людей живуть не своїм життям. Вони живуть так, як хочуть того їхні батьки, як вважають за краще для них друзі, намагаються догодити вчителям, не образити колег. Таким чином вони взагалі не прислухаються до свого внутрішнього «Я». Такі люди настільки прагнуть не підвести чужі очікування, що взагалі не контролюють самі себе, своє життя. А з часом це призводить до того, що вони й самі вже не в змозі зрозуміти, чого вони самі прагнуть, що приносить їм задоволення, від чого потрібно відмовитися, врешті-решт, взагалі забувають про себе.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Зайві речі у нашому житті – що треба забути*
02 квітень, 2016, 16:03