Ціну проїзду у луцьких маршрутках мерія хоче підняти до 2,5 гривні

Ціну проїзду у луцьких маршрутках мерія хоче підняти до 2,5 гривні
Міська влада Луцька планує збільшити вартість проїзду в маршрутках, які працюють в звичайному режимі руху до двох з половиною гривень.

Про це розповіла головний спеціаліст відділу тарифної політики управління економіки Луцької міськради Наталія Штинька.

Відповідне рішення про початок регуляторної процедури виконком Луцької міської ради ухвалив 21 лютого.

Наталія Штинька повідомила, що йдеться про транспортні засоби, які рухаються у звичайному режимі руху.

Як пояснив заступник начальника міського управління транспорту Олександр Середа, достеменно невідомо, коли ухвалять рішення про подорожчання проїзду, та й чи ухвалять його взагалі.

Мовляв, необхідність такого здорожчання повинне перевірити Волинське теруправління Антимонопольного комітету України та отримати економічне обґрунтування.

«Треба провести пошук альтернативних варіантів здешевлення і ще кілька процедур», – зауважив чиновник.

Зрештою, ні Середа, ні Штинька навіть приблизної дати збільшення тарифу не назвали.

Як відомо, подорожчає проїзд і в тролейбусах. Йдеться про збільшення тарифу до 1,25 гривні.

Довідка

Перевезення пасажирів у звичайному режимі руху ‒ перевезення пасажирів автобусами на маршруті загального користування з дотриманням усіх зупинок, передбачених розкладом руху;

Перевезення пасажирів у режимі маршрутного таксі ‒ перевезення пасажирів на міському чи приміському автобусному маршруті загального користування за розкладом руху, в якому визначається час відправлення автобусів з початкового та кінцевого пунктів маршруту з висадкою і посадкою пасажирів чи громадян на їхню вимогу на шляху прямування автобуса в місцях, де це не заборонено правилами дорожнього руху.

(із Закону України «Про автомобільний транспорт»)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"пакращення" вже сьогодні!
Відповісти
А ху-ху не хо-хо?! А що бензин подорощав, чи ще щось...? Яке обгрунтування підвищення? Ну якщо так - то і пасажири повинні свої умови виставляти до якості перевезень!!!
Відповісти
добре,нехай проїзд дорожчає,але потрібно зобов"язати перевізників проводити один раз на тиждень капітальне прибирання салону автобуса : з використанням миючих засобів,і не тільки підлогу протерти брудною ганчіркою,стеля+вікна+поручні+сидіння і т.д.
Відповісти
коже день а не раз на тиждень
Відповісти
Можно это делать, но чтоб была какая-то культура перевозок: например, чтоб не стояли возле ЦУМа или Там-Тама, ожидая клиентов.
Відповісти
А автоматизацiю видачi квиткiв мерiя не хоче запровадити???!!!

Припинити чорний нал не хоче?!!!
Відповісти
не хоче.
Потім що, як всі жити на одну зарплату?
Відповісти
за що піднімати вартість проїзду, якщо в маршрутках не створено нормальних умов для переїзду, в салоні 0 комфорту, вранці і ввечері забиті маршрутки, мусиш стояти на одній нозі + неуважність водіїв, іноді складається таке враження, що вони везуть дрова, а не людей... хоча, якщо люди будуть мовчати за підвищення проїзду, то дійсно порівняння з дровами варте уваги...
Відповісти
А ви подивіться хто у більшості за кермом! Дядько, що вчора з Джон Дира або ХТЗ виліз і почав людей возити... Хай дупу підніме і спробує проїхатись так, як він возить, люди на ногах встояти не можуть від їхньої "їзди", ні рушити, ні гальмувати толком не вміють!!! Жах! Як таким права видають?!
Відповісти
Вихід є - вилосипед :) я вже пересів
Відповісти
НУ звичайно ж, легше всього ж ціни підняти,а так щоб не думали,що наша влада нічого не робить...А ЗАРПЛАТИ ПІДНЯТИ СЛАБО!!!!!!!
Відповісти
слабо.
полегшало?
Відповісти
Власник маршшрутки не дядько, що сидять за кермом. З кожного автобуса кормиться табунець дармоїдів вже не перше десятиліття.
Вони побудовались, обставились і хочуть жити ще краще. Тому якщо будемо мовчати то і на 2,50 вони не зупиняться.
А "ноги власників ростуть" швидше за все з контор міських і обласних чиновників.Тому така і поблажливість до підняття цін. Самі ж бо їздять на авто, а родині посвідчення пільговиків повидавали.
Відповісти
А мені класно, в мене тато має маршрутку і мені добре, ще більше накраду і голову ще вище задеру),щоб ще більше сміялися з мене)))
Відповісти
Краще дороги зробіть!!!
Відповісти
За обгрунтуванням підвищення вартості перевезень, маршрутчики в середньому возять менше 20 чол. в одну сторону!!!!!!
Заробляють і так нормально, але ще більше хочеться
Відповісти
ХАЙ ВОНИ БІЛЕТИ ПАСАЖИРАМ РОЗДАЮТЬ І ГРОШІ ВСІ ВІДДАЮТЬ ПЕРЕВІЗНИКУ!!! А ТО ЧАСТИНУ В СВОЮ КИШЕНЮ, А ЧАСТИНУ ПЕРЕВІЗНИКУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Ага, зараз, розмріялися!!!
Ми що КИЇВ ЧИ ЯК ЦЕ РОЗУМІТИ??? ТАМ 2 ГРН. З ТАКИМ ОБСЛУГОВУВАННЯМ ЗАБАГАТО ПЛАТИТИ!!!
НА ПРОТЕСТИ ВСІМ ЛУЧАНАМ ЗНАЧИТЬ ЙТИ ТРЕБА!Якщо таке захочуть робити-це нонсенс!!! Тут робіт в людей нема,люди за 1800грн. добу через 2 працюють,а їм збільшуй ... Зараз!!!
Побігли...БУДЕМ ТРОЛЕЙБУСОМ ЇЗДИТИ ТА ПІШКИ ХОДИТИ ЯКЩО ТАК БУДЕ!
Відповісти
Тітко, ви хвора,хвора,на всю голову....
Відповісти
луцьк не київ-зарплати мізерні.мер хоче прогнутися з таким нововеденням.дороги-ужасні.платим за паливо і податок за кончені дороги та ще ментів кормимо бо 1000причин знайдуть.короче в тихаря треба чинити самосуд--хто не правомірно поступає-пора кончати.наприклад в закарпатті палять дорогі позашляховики----молодці.
Відповісти
Голєва вже мабуть все-таки ДІСТАЛА М.Я.Романюка(МЯРа Луцька).і той дає добро на підвищення тарифу. Завіса.
Відповісти
Без обгрунтування тарифів ні про яке підвищення цін мова йти не може. Більше того, наше місто не настільки велике, аби платити 2,50 грн, як у Києві. Та й ніхто із і гадки не має, з чого складається ця вартість. Отож, насамперед, варто домагатися прозорості тарифу. Відповідне питання буду ініціювати на розгляд громадської ради при міському голові
Відповісти
Останні новини
Ціну проїзду у луцьких маршрутках мерія хоче підняти до 2,5 гривні
26 лютий, 2013, 10:53