Чому дешеві сонцезахисні окуляри небезпечні для вашого здоров’я*

Чому дешеві сонцезахисні окуляри небезпечні для вашого здоров’я*
Коли ми гуляємо на вулиці в сонячний день, нам доводиться жмуритися, щоб захистити очі від яскравих променів. Це інстинктивна реакція. Зіниці звужуються, щоб контролювати кількість світла, яке потрапляє в очі. Це пов’язано з ультрафіолетовим випромінюванням, що є дуже небезпечним для очей та ніжної шкіри навколо них. Носити окуляри сонцезахисні в Києві – найефективніший метод захисту від ультрафіолету.

Недоліки дешевих виробів

Далеко не всі окуляри однаково корисні. Це відноситься лише до високоякісних брендових виробів. Дешеві моделі навіть шкідливі.
Хороші сонцезахисні окуляри імітують ефект перебування у затемненій кімнаті. Зіниці розширюються, пропускають більше світла, ви більш чітко бачите все навколо. Але дешеві лінзи не мають захисту від ультрафіолетових променів. Хоча вони дійсно дозволяють не жмуритися і бачити навколишні предмети більш чітко, очам це на користь не йде.

Вам лише здається, що ваші органи зору захищені. Насправді ж це зовсім не так. Лінзи відфільтровують лише видимий спектр сонячного світла. Невидимі УФ-промені безперешкодно потрапляють в очі та шкіру. Більш того – через затемнення зіниці розширюються і пропускають ще більше ультрафіолету. Шкідливий ефект акумулюється швидше, ніж якби ви зовсім не користувалися окулярами. В результаті може виникнути катаракта чи навіть набагато більш небезпечні захворювання.

Вчимося розпізнавати підробку

Кілька типових ознак дешевих неякісних окулярів:
• Вигнуте, розмите, деформоване зображення. Наприклад, об’єкти можуть візуально збільшуватися чи зменшуватися. Вам здаватиметься, що вони знаходяться далі чи ближче, ніж є насправді. Приклад такої ситуації – водій, якому вибоїна здається меншою, і тому він не об’їжджає її. Надягніть окуляри і погляньте на плакат чи книжку з картинками. Якщо зображення виглядають деформованими, вам цей варіант не підходить.
• Відсутність маркування про 100% захист від УФ-променів. Шукайте наліпку з написом «UVA/UVB-protect» чи схожим. Ознайомтеся з усією інформацією про товар, перш ніж купувати його.
• Низька ціна. Якісний брендовий виріб просто не може бути надто дешевим. Ви платите за власне здоров’я.
• Відсутність розділення по категоріях. Відомі виробники випускають різні варіанти окулярів для різних людей. Враховується не лише форма обличчя, а й особливості зору. В дешевих товарах такого розділення немає.

Високоякісні сонцезахисні лінзи складаються з 7 шарів, які практично повністю відфільтровують УФ-промені. Дешева лінза – одношаровий виріб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: окуляри
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.