Як стати успішним копірайтером*

Як стати успішним копірайтером*
Щоб досягти успіху в сфері копірайтингу, ви повинні писати швидко, грамотно й інформативно. Одні люди думають, що це дуже легко. Інші вважають таку роботу складною і незрозумілою. Істина знаходиться десь посередині. Наше завдання – допомогти вам освоїти особливості копірайтерської майстерності. Нижче наведено кілька порад для цього.

Вивчайте ринок

Протягом останнього десятиліття спостерігається значне збільшення об’ємів онлайн-контенту. Завдяки цьому виник безпрецедентний попит на копірайтерів. Інтернет-маркетинг швидко розвиваються. Спеціалісти, які розуміють останні тенденції й розбираються в них, мають серйозну перевагу. Ви повинні розуміти, як саме написання текстів впливає на маркетинг і допомагає йому.

Знайдіть свою нішу

До інтернет-ери копірайтери писали тексти для реклами, поштової розсилки, прес-релізів, брошур та різноманітної бізнес-літератури. Сьогодні такі робочі місця теж існують. Але значно вищим є попит на SEO-копірайтерів, контент-менеджерів, веб-редакторів. Знайте, в чому полягає обрана вами робота, які її особливості та перспективи.
Будьте реалістами
Швидше за все, на початку кар’єри вам доведеться писати багато і за доволі скромну оплату. Це цілком нормально. Не розчаровуйтеся у вибраній професії лише тому, що спочатку вона не дозволяє заробляти багато грошей. Більшість копірайтерів проходять через цей етап. Вдосконалюйтеся і рекламуйте себе, щоб отримувати більш високооплачувані замовлення.

Використовуйте соцмережі


Це корисний інструмент для встановлення корисних зв’язків. Принаймні слідкуйте за сторінками компанії, в якій плануєте працювати. Якщо можна налагодити ділові зв’язки через соціальну мережу, варто використати таку можливість. Але потрібно вміти бути ненав’язливими.

Будьте вузькоспеціалізованим експертом


Є доволі мало копірайтерів, які однаково добре розбираються у різних тематиках. У своєму резюме зосередьтеся на тих вміннях та навичках, які цікаві конкретному працедавцеві. Замовники часто ставляться з недовірою до тих людей, які називають себе експертами в усьому.
Є багато копірайтерів, які хотіли б писати про музику, кіно, спорт, комп’ютерні ігри, моду, їжу, подорожі. Набагато менше людей спеціалізуються на таких темах, як страхування, право, фінанси, будівництво. Але вузька спеціалізація означає й меншу конкуренцію, а також можливість отримувати більше грошей за свої тексти.

Будьте грамотними

Якщо ви відправляєте резюме, краще перевірте його кілька разів. Прочитайте його вголос. Попросіть іншу людину оцінити текст. Грамотність – обов’язковий супутник хорошого копірайтера. Завжди слідкуйте за тим, що пишете. Навіть коли спілкуєтеся з замовником у соцмережі чи по електронній пошті.

Більше про роботу копірайтера тут http://www.seoded.ru/zarabotat-dengi/kopirajting.html

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.