Як зрозуміти, що перед вами хороший адвокат*

Як зрозуміти, що перед вами хороший адвокат*
Багато адвокатів обіцяють надання якісних послуг. Але є мало спеціалістів, які насправді дотримуються цих обіцянок. Тож як знайти хорошого юриста? Для цього ви можете одразу ж перейти на сайт. Але ще краще – дочитати цю статтю до кінця. Отримана інформація може стати в нагоді в майбутньому. Ми наведемо кілька типових ознак дійсно хорошого адвоката.

Обережний оптимізм

Юрист не повинен робити надто сміливих обіцянок щодо успіху вашої справи. Існує багато факторів, які потрібно враховувати. Професіонал чудово розуміє це і не гарантує позитивного результату на 100%. Він тверезо дивиться на стан речей і не обманює клієнта.

Вміння слухати

Хороший юрист – це ще й хороший слухач. Таке вміння просто необхідне, щоб отримати від клієнта максимум корисної інформації. Адвокат повинен чітко розуміти ваші проблеми та цілі. Більш того – він має швидко реагувати на отриману інформацію. Не варто працювати зі спеціалістом, який не бажає чути клієнта.

Об’єктивність

Досвідчений адвокат в чомусь схожий на лікаря. Навіть якщо ви дуже переживаєте через свою проблему, він не надто вам співчуває. Його завдання – ставитися до всього об’єктивно і шукати корисні для перемоги у справі факти.

Репутація

Якщо юрист працює довго і успішно, про це будуть говорити. Шукайте інформацію на спеціалізованих форумах, у місцевих юридичних спілках, у друзів та знайомих. Негативна репутація також може бути перевіреною.

Відвертість щодо оплати

Хоча питання оплати може бути не надто приємним, адвокат повинен бути чесним з клієнтом. Важливо, щоб він повідомив про всі платежі одразу й не приховував їх. Деякі питання можуть бути складними, і в процесі роботи можуть знадобитися додаткові витрати. Про це ви також повинні бути поінформовані заздалегідь.

Освіта і досвід

Адвокат не повинен приховувати інформацію про свою попередню роботу і освіту. Бажано, щоб відповідні дані були викладені на його сайті чи надавалися при особистій зустрічі на прохання потенційного клієнта. Де юрист навчався? Які додаткові курси проходив та які сертифікати отримував? З якими справами та наскільки успішно він працював раніше? Все це допоможе зробити правильний вибір.

Ще кілька питань

Бажано знайти відповідь ще на деякі запитання, перш ніж робити остаточний вибір:
• Чи може юрист надати контактну інформацію інших своїх клієнтів для отримання відгуків?
• Як він збирається інформувати вам про зміни у розгляді справи?
• Наскільки комфортним для вас є договір? Потрібно уважно ознайомитися з усіма його пунктами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: адвокат
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як зрозуміти, що перед вами хороший адвокат*
03 жовтень, 2016, 10:55