Сморід, іржа і пліснява: показали жахливі умови у волинській колонії. ФОТО

Сморід, іржа і пліснява: показали жахливі умови у волинській колонії. ФОТО
У Маневицькій виправній колонії виявили порушення прав засуджених та ув'язнених.

Про це повідомили на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Співробітники Департаменту реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого з прав людини спільно з представниками громадськості здійснили візит до «Маневицька виправна колонія (№ 42)».

Монітори конфіденційно поспілкувалися із засудженими, безперешкодно відвідали штрафні, житлові, виробничі та інші приміщення установи. Інспектори відзначили, що адміністрацією установи постійно вживаються заходи щодо приведення умов тримання осіб у відповідність до встановлених вимог. Однак під час візиту виявили порушення вимог національного законодавства та недотримання міжнародних стандартів у сфері поводження з в’язнями.

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України в ДУ «Маневицька виправна колонія (№ 42)» створено дільницю слідчого ізолятору. Вона створена на базі існуючого приміщення дисциплінарного ізолятора, приміщення камерного типу та дільниці посиленого контролю, що унеможливлює тримання в окремому ізольованому секторі установи осіб, узятих під варту та засуджених. Так, на день візиту в дільниці посиленого контролю та дисциплінарного ізолятора трималися ув’язнені з дільниці слідчого ізолятора.

Камери штрафних приміщень та дільниці слідчого ізолятору не забезпечені належним природним і штучним освітленням. У них відчувається задуха, відсутня припливно-витяжна вентиляція; через невеликий розмір і надмірну загратованість вікон бракує свіжого повітря. Стіни та стелі вкриті пліснявою. Засуджені, які утримуються в СІЗО, змушенні вживати воду із централізованої водопровідної мережі, через відсутність бачків з питною кип’яченою водою.

Засуджені, які перебувають в ДІЗО, ПКТ, а також секторі максимального рівня безпеки не мають можливості працювати, оскільки в установі відсутні відповідні приміщення. Це унеможливлює оцінку ступеня виправлення таких засуджених.

«За результатами візиту буде направлено звіт до Міністерства юстиції України із зазначенням виявлених недоліків та рекомендаціями щодо їх усунення», – йдеться у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як людина яка вкрала телефон, і потрапила за грати, може виправитись в таких умовах?
Як що раз уступився і потрапив туди, то в таких умовах, і з такою адміністрацією + контенгент який вже спорчений таким життям, шансу змінитись і почати все краще 1% від сили.
Потрібно змінювати не тільки умови утримання, але й підхід до цього в цілому!
Бо від тюрми ніхто не застрахований..тому це в інтересах кожного!
Відповісти
Романтика блатной жизни ...
Відповісти
Начальника колонії треба об цю парашу носом витовкти.
Відповісти
Всіх ,хто керує колонією віддати під суд ,за таке халатне ставлення до своіх обов'язків .Совок в цих дебілів ,після 27 років ,ще не вивітрився з голови .
Відповісти
то є повний п"здєц. добрий хазяїн свиней в кращих умовах тримає
Відповісти
Останні новини
Сморід, іржа і пліснява: показали жахливі умови у волинській колонії. ФОТО
11 грудень, 2018, 13:57