УПЦ (МП) заперечує перехід громади в селі на Волині до ПЦУ і обіцяє правити служби в хатині

УПЦ (МП) заперечує перехід громади в селі на Волині до ПЦУ і обіцяє правити служби в хатині
Прихожани, які підтримують УПЦ (МП) в селі Садів Луцького району хочуть продовжити правити богослужіння попри перехід храму до Православної церкви України.

Про це інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

"Актив громади УПЦ на честь Казанської ікони Божої Матері села Садів Луцького району у повному складі проігнорував «перехід до ПЦУ» та залишився зі своїм настоятелем", - йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, 2 лютого 2019 року до настоятеля церкви Володимира Мелеся у селі Садів Луцького району звернулися жителі села, щоб той віддав ключі від храму. Священик відмовився віддавати людям ключі під приводом того, що не визнає Православну церкву України, за перехід у яку 203 прихожан висловилося на зборах у 24 січня. Проти проголосувало всього 20 осіб.

А знімальна група проросійкого каналу «Інтер» з Києва з’явилася у селі, коли парафіяни відчиняли церкву.

«Зі мною залишився староста громади, касир, всі люди, які завжди відвідували храм та утримували його», – розповів настоятель громади УПЦ протоієрей Володимир Мелесь.

Протоієрей повідомив, що вже дві неділі поспіль через захоплення храму його громада залишається без богослужіння. Люди та священик вже вирішують питання з тимчасовим приміщенням.

"Поки що планується служити у церковній хатинці, яка ще не захоплена, але оскільки цей будинок – на території храму, то громада планує перебратись в інше приміщення. Храм УПЦ час від часу відкривають прихильники ПЦУ, служать у ньому та знову закривають і опечатують", - йдеться у тексті повідомлення.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
СЦУ і ПЦУ собі в штани щоб сусідові смерділо
Відповісти
Силою можна забрати лише щось матеріальне, каміння в даному випадку, а душу ніколи, навіть диявол душі виманює через різні угоди чи договори на крові
Відповісти
коли вже навчаться українці дбати про себе та своїх дітей,а не про московію та путінське багатство
Відповісти
Чому це видання рекламує 20 "відщепенців" проти більшості громади села. Вони не захотіли бути з Україною, їм подобається бути під з московитами. Це їх вибір. Чому не напишете, що вже відбулись перші служби вірян, люди радіють з цього. Хто замовляє такі статейки? Мабуть ті, хто пригнав туди і канал "Інтер", який також громади села не замітив, а тільки кучку цих "рабів" не Божих, а РПЦ. Скільки коштує така "бомбезна", позорна інформація?...
Відповісти
Останні новини
УПЦ (МП) заперечує перехід громади в селі на Волині до ПЦУ і обіцяє правити служби в хатині
05 лютий, 2019, 13:08