Розвінчуємо 4 міфи про ботокс*

Розвінчуємо 4 міфи про ботокс*
Ботокс використовується в косметичних процедурах вже більш як 20 років. Але багато людей все ще вірять в міфи про цю речовину. Одна з найголовніших помилок полягає у думці про те, що ботокс обов’язково надає людині неприродного вигляду. Але насправді тут все залежить від майстерності людини, яка використовує препарат. Дізнатися більше про ін’єкції та записатися на прийом в клініку ви можете на сайті http://edit.ua/. А поки що зруйнуймо деякі поширені міфи про цей препарат.

Правда про ботокс

4 міфи та їх спростування:
• Це небезпечно. Ботокс вивчається вже більше 100 років. Існують тисячі наукових праць і цитат, що стосуються терапевтичного і косметологічного застосування препарату. Ботокс був схвалений Міністерством охорони здоров'я Канади і Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США. Протягом десятиліть його використовували для лікування нервових розладів, а також для боротьби з надмірною пітливістю.
• Неприродний вираз обличчя. Ботокс розслабляє м’язи, тим самим усуваючи деякі негативні явища на обличчі. Наприклад, це похмурий вираз обличчя, зморшки на переніссі. Якщо після лікування хтось виглядає наче «заморожений», це може бути пов’язано з неправильним дозуванням чи помилкою при виборі місця для ін’єкції. Ботокс – це препарат, який вимагає дуже ретельного поводження. Навіть якщо було допущено помилку, в багатьох випадках її можна з часом виправити.
• Можна захворіти на ботулізм. Ботокс представляє собою препарат ботулотоксину. Але ним ви не отруїтеся. Рідина вводиться в дуже малих дозах і поступово, тому організм слабко реагує на нього. Відсутні нервові імпульси, які викликають надактивні скорочення м’язів. Ускладнення спостерігаються дуже рідко. Такі побічні дії, як опущене віко чи кутик рота, у більшості випадків зникають протягом кількох місяців.
• Токсин накопичується в організмі. Насправді препарат поступово виводиться з тіла, як і будь-які ліки. Блокування нервових імпульсів зникає протягом 3-4 місяців. Для підтримки бажаних результатів потрібна повторна ін’єкція. Якщо лікування припинити, відновиться попередній рівень активності м’язів.
За даними Американського товариства пластичних хірургів, лише у 2017 році було зроблено більше 7,2 мільйонів ботоксу та аналогічних препаратів. Це робить його найпопулярнішим нехірургічним косметологічним методом лікування.

Визнання у США та Канаді є яскравим свідченням безпечності препарату, оскільки в цих країнах ліки контролюються дуже суворо. Проблеми в основному пов’язані або з неякісним ботоксом, або з недостатньою кваліфікацією косметолога. Саме тому дуже важливо ретельно вибирати клініку для проведення омолоджуючих процедур.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ботокс, міфи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.