Підприємство депутата Волиньради судиться з луцьким хлібокомбінатом

Підприємство депутата Волиньради судиться з луцьким хлібокомбінатом
СГПП «Рать», яким керує депутат Волиньради Віктор Шумський, судиться з ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів №2».

Підприємство вимагає повернути не перероблені 910 тонн 383 кг зерна пшениці 6 класу та хоче розірвати договір на переробку давальницької сировини, - пише Під прицілом.

Позов обґрунтований неналежним виконанням відповідачем умов договору і безпідставним неповерненням не переробленого зерна вартістю мільйон 757 тисяч гривень. Враховуючи те, що необхідність в переробці зерна відпала, СГПП «Рать» просить розірвати договір.

Заявник у суді також зауважив, що у відповідача - «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» - на зберіганні знаходилось 2 мільйони 506 тисяч 362 кілограми зерна пшениці 3-6 класів.

Однак видавши лише частину переробленого зерна, вже незабаром ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» подав СГПП «Рать» акт про зачистку, не повідомивши куди поділась решта зерна.

Разом з тим, у суді вже виявилось, що є два різні акти зачистки зерносховищ, що свідчить про наявність в діях посадових осіб ДП «Луцький КХП №2» ознак злочину, переслідуваного в кримінальному порядку.

Таким чином, Господарський суд вирішив надіслати про цей факт повідомлення в прокуратуру Волинської області для проведення перевірки з метою опитати відповідальних працівників та посадових осіб ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» та з’ясувати де поділось зерно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Технічна можливість зберігання зерна елеватора КХП-2 - 87 тисяч тонн. Як в ньому могло зберігатись 2,5 млн. т? Це ж не казкова рукавичка, в якій грівся вовчик з лисичкою, ведмедик зі свинкою і зайчик з мишкою?.. 2,5 мільйона тонн - це трирічний урожай зерна Волині. Хтось відповідає за те, що друкується у виданні?
Відповісти
Дивіться уважніше 2.5 млн кілограмів
Відповісти
Останні новини
Підприємство депутата Волиньради судиться з луцьким хлібокомбінатом
07 квітень, 2013, 12:54