Як у фільмах з Брюсом Віллісом: волинські шахти мають «космічні» прохідницькі комбайни

Як у фільмах з Брюсом Віллісом: волинські шахти мають «космічні» прохідницькі комбайни
На зміну старим і зношеним прохідницьким комбайнам волинські шахти отримали потужні, після капітального ремонту і з гарантією прохідницькі комбайни 1 ГКПС.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДП «Волиньвугілля».

Зауважують, що техніка, на якій донині здійснювали підготовчі гірські роботи – уже в 4-5 разів перепрацювала свій ресурс. Для прохідницького комбайну це – 2 000 метрів підземних робіт. Проте кожен із комбайнів, які були на волинських шахтах, пройшов по 8-10 000 метрів…

Зношена техніка ламалася щодня. На її ремонт шахтарям доводилося щонайменше витрачати цілу зміну (одну із чотирьох) протягом доби, але бувало.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Стало відомо, як вдалося погасити борги з зарплати волинським шахтарям


«Прохідницькі комбайни 1 ГКПС, які ми надали шахтам, мають гарантію після капітального ремонту. Це дуже важливо, адже поломки техніки – це те, що постійно заважає працювати шахтарям. Три зміни пропрацювали, зміну стоять і ремонтують… і так щодня. Це ненормальні умови для роботи, і одним з наших ключових завдань є повне оновлення техніки. Люди повинні вийти на роботу і працювати, а не думати, як зробити так, щоб було чим працювати», – переконаний генеральний директор ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк.

За його словами, за допомогою нових прохідницьких комбайнів об’єми підготовчих робіт вдасться збільшити щонайменше вдвічі.

Довідково:

Прохідницький комбайн – комбінована гірнича машина, призначена для проведення гірничих виробок. Виконуює основні операції, починаючи з руйнування масиву гірських порід, відділення від масиву корисної копалини або породи і закінчуючи навантаженням гірничої маси у транспортні засоби.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Круто, що шахти нарешті відроджуються!!!! А кажете що нічого не міняється
Відповісти
Останні новини
Як у фільмах з Брюсом Віллісом: волинські шахти мають «космічні» прохідницькі комбайни
21 березень, 2019, 09:39