На Волині сімейні лікарі нарешті почали використовувати автомобілі, які їм передали у січні

На Волині сімейні лікарі нарешті почали використовувати автомобілі, які їм передали у січні
Машини для сімейних лікарів, які передали в райони для Центрів первинної медико-санітарної допомоги 3 січня, почали використовувати за призначенням.

Станом на 26 лютого усі 23 автомобілі стояли в гаражах цих медзакладів і не їздили. Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Водій машини невідкладної медичної допомоги амбулаторії міста Рожище Дмитро Павелко розповів, що протягом 3-х тижнів він разом з фельдшером їздить на виклики новою машиною. Каже, людям незвично бачити нову автівку.

«Незвично, обертаються, оглядають, кажуть, що дуже хороша. Була інша машина. З іншої амбулаторії передали сюди. А тепер дали нову машину. Ми дуже раді за нову машину. Все хороше», - каже водій.

Виконувачка обов’язків головного лікаря Рожищенського центру первинної медичної допомоги Вікторія Петровська каже, що машину після отримання два місяці не використовували.

«Автомобіль не їздив, тому що був на транзитних номерах. На постійні номери зареєстрували в березні. Тепер автомобіль обслуговує виклики. Не їздив — тому що машину на тимчасових номерах неможна поставити на страхівку. Тому вирішили, коли автомобіль отримає державну реєстрацію, тоді автомобіль буде обслуговувати виклики».

Фельдшерка Рожищенської амбулаторії Юлія Остапчук їде на виклик до пенсіонерки, яка звернулася на швидку зі скаргами на високий тиск. Розповідає, що на легковику можна швидко дістатися до пацієнтів в межах міста.

«Невідкладна допомога: висока температура, тиск високий. Це все ті виклики, які не підлягають для екстреної медичної допомоги».

92-річна Ольга Іволга каже, що до медиків невідкладної допомоги вона звертається часто.

«В мене суглоби болять до того, що не дай Бог. І тиск стрибає. Рятують. Рятівники! – ви вже знаєте, як звати фельдшера? – Юлічка. Я їх всіх знаю. І головного лікаря. Я до всіх звертаюся. І вони не відмовлять ніколи. Я вдячна своїм лікарям»

Щодня, розповідає фельдшерка, вони їздять на 11-12 викликів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поліцію, медиків та інших державних службовців на автомобільний ЗАЗ пересадити. Платників податків заставляють купувати ЗАЗ і бляхи, а самі купують іномарки, які ще треба і дорого обслуговувати.З повагою до всіх професій, та відповідного європейського забезпечення виконання професійних обовязків. За однакові правила для всіх громадян...Аналізи черга здати, бо працює дві медсестри за 4000 грн, а вони машини іномарки...Зарплату лікарям підніміть вони вісім років навчаються вас рятувати.
Відповісти
Останні новини
На Волині сімейні лікарі нарешті почали використовувати автомобілі, які їм передали у січні
05 квітень, 2019, 08:14