Чому не потрібно допомагати дитині робити домашні завдання

Чому не потрібно допомагати дитині робити домашні завдання
Школярі, у яких батьки перевіряють домашні завдання, отримують оцінки нижчі за тих, хто все робить сам.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету Ов’єдо (Іспанія). Вчені проаналізували успішність більш 26 000 школярів 13-14 років на контрольних в 2010 році, – пише Здоров’я 24.

Також дослідники з’ясували, що 86% мам і 63% тат запитують у підлітків, що їм задали, а 61% і 47% відповідно перевіряють, чи всі уроки зроблені. Четверо з десяти батьків допомагають дітям вирішувати завдання і писати твори.

Психологи виділили два підходи у вихованні: комунікативний і контролюючий. В основі першого – спілкування: батьки цікавляться, як у дитини справи в школі, про що розповідали на уроці, які у нього стосунки з однокласниками, але не про домашні завдання.

Другий підхід заснований на контролі: батьки питають у дитини, що задали, кажуть їй, що потрібно зробити, і перевіряють результат.

Самостійні школярі отримують в сумі на 20 балів (з огляду на десятибальну систему оцінки) більше, ніж учні, які звикли чекати допомоги. Відзначається, що другі відстають від перших приблизно на півріччя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мені не допомагали і не перевіряли домашку то я її і не робив, і взагалі з тої школи толку нуль - все що там вчили через декілька років після закінчення забувається, школа то даремно витрачені роки життя.
Відповісти
Від нестачи виховання.Ще в 1983 закінчив.Писати, табличку множення.А читати, як навчили, так до цього часу зупинитись не можу)))
Відповісти