Долю луцького довгобуду визначать депутати

Долю луцького довгобуду визначать депутати
Питання про передачу скандального незавершеного будинку на 180 квартир у Луцьку вирішуватимуть депутати Луцької міської ради на сесії.

Про це стало відомо 17 квітня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою.

Комісія вже розглядала це питання 25 березня, але тоді вирішили не виносити на сесію, а вивчити питання детальніше. Цього разу комісія підтримала необхідність передачі будівлі у міську власність.

Ідеться про будівлю на вулиці Липинського,4. У 2008-му у фірми-забудовника ЗАТ «Західпромбуд» почалися фінансові проблеми, і компанія заморозила будівництво.

Як пояснив член комісії, депутат Богдан Шиба скоро має розпочатися процедура банкрутства фірми-забудовника. Разом із цим будівлю просто можуть продати, і тоді вкладники втратять свої недобудовані квартири.

У цьому Шиба переконався, поспілкувавшись із головою господарського суду, де ведеться провадження справи. Суддя запевнив, що ця сумна доля вкладників - лише питання часу.

Депутат заявив, що єдине найкраще рішення - безплатно передати будівлю у міську власність. Тоді юридичний статус будівлі буде вирішений, і ніхто не зможе на неї посягати. Після цього будівлю слід передати в оперативне управління кооперативу співвласників "Липинського-4", який уже створений.

"Щоб відсікти усі можливості продажу з молотка. Всі інші варіанти є дуже вразливі", - переконаний Богдан Шиба.

Він зазначив, що такий варіант уже зробили у часи, коли він був мером, із усіма луцькими гуртожитками.

Тепер питання розглядатимуть депутати під час сесії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Долю луцького довгобуду визначать депутати
17 квітень, 2013, 16:10