У Луцьку просять заборонити продаж «породистих» собак без документів

У Луцьку просять заборонити продаж «породистих» собак без документів
У міської влади Луцька просять заборонити на території міста (в тому числі й через мережу інтернет, соцмережі) продаж породистих собак, породність яких не підтверджена відповідними документами (метрикою/родоводом).

Відповідну петицію зареєструвала Марія Собчук сьогодні, 21 червня.

Авторка звернення запевняє, що такі продажі збільшують проблему безпритульних собак.

«Людина купує ніби породисту собаку, а коли виростає щось не те – викидає на вулицю. Всі ми бачимо, що КП «Ласка» переповнена безпритульними. Та й на вулицях їх не мало» , - зауважує авторка петиції.

Більше того, жінка переконує, що такі продажі порушують законодавство. Адже згідно з частиною 2 статті 13 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» «продавець тварини зобов'язаний забезпечити покупця достовірною інформацією про вид, породу, стан здоров'я та інші якості тварини, а також про умови її утримання».

«Достовірну інформацію про породу можна взяти лише з метрики чи родоводу, які видаються кінологічною організацією. У всіх інших випадках це фенотипні собаки або ж метиси, але аж ніяк не породисті», - резюмує Марія Собчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Конкуренцію вирішила таким способом прибрати. Навіщо мені бумажки для собаки, якого я не планую возити по виставкам??? Для охорони будинку, чи в якості домашнього улюбленця ця родословна до одного місця... А вот про те, що собака повинен бути привити 100% так тут я за!!!
Відповісти